UDMR se aliază cu PSD în Parlament pentru blocarea Guvernului Cioloș

Szabó Ödön, deputat UDMR, a transmis o scrisoare Ministerului Educației și Cercetării Științifice în care cere modificarea mai multor prevederi din metodologia de organizare a concursului pentru directorii de școli.

 Concursul a fost anunţat pentru data de 12 octombrie. Parlamentarul consideră că data stabilită este ‘neinspirată’, candidaţii neavând suficient timp pentru a-şi întocmi dosarele şi pentru a se pregăti de examen.
„Este cel mai nefericit moment cu putinţă. E început de an şcolar, directorii trebuie să întocmească orarul, să organizeze comisii, să se ocupe de elevi”, a explicat Szabó, care crede că amânarea cu o lună a examenelor ar oferi o şansă corectă celor ce vor participa la concurs, fără a bulversa activitatea sistemului de învăţământ, a cadrelor didactice şi a elevilor, scrie bihoreanul.ro.

Cea mai mare problemă, susţine liderul UDMR, va fi în unităţile şcolare unde actualul director nu s-a înscris la concurs, nu are înlocuitor şi, potrivit metodologiei, are interdicţie de a mai rămâne în funcţie.

„Vom avea o discuţie, chiar săptămâna viitoare, în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, la care îl aşteptăm şi pe domnul ministru. Sper că vom găsi înţelegere şi vom reuşi să găsim o soluţie pentru modificarea metodologiei”; a mai declarat deputatul.

Sursa: Dcnews.ro

loading...

Citește și

Iată cum au votat consilierii locali în cazul revocării lui Adi Tudor și funcția de viceprimar

Proiectul de revocare din funcția de viceprimar, inițiat de câțiva consilieri locali, împotriva lui Adi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.