marți , 12 decembrie 2017 - 4:17

UDMR se aliază cu PSD în Parlament pentru blocarea Guvernului Cioloș

Szabó Ödön, deputat UDMR, a transmis o scrisoare Ministerului Educației și Cercetării Științifice în care cere modificarea mai multor prevederi din metodologia de organizare a concursului pentru directorii de școli.

 Concursul a fost anunţat pentru data de 12 octombrie. Parlamentarul consideră că data stabilită este ‘neinspirată’, candidaţii neavând suficient timp pentru a-şi întocmi dosarele şi pentru a se pregăti de examen.
„Este cel mai nefericit moment cu putinţă. E început de an şcolar, directorii trebuie să întocmească orarul, să organizeze comisii, să se ocupe de elevi”, a explicat Szabó, care crede că amânarea cu o lună a examenelor ar oferi o şansă corectă celor ce vor participa la concurs, fără a bulversa activitatea sistemului de învăţământ, a cadrelor didactice şi a elevilor, scrie bihoreanul.ro.

Cea mai mare problemă, susţine liderul UDMR, va fi în unităţile şcolare unde actualul director nu s-a înscris la concurs, nu are înlocuitor şi, potrivit metodologiei, are interdicţie de a mai rămâne în funcţie.

„Vom avea o discuţie, chiar săptămâna viitoare, în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, la care îl aşteptăm şi pe domnul ministru. Sper că vom găsi înţelegere şi vom reuşi să găsim o soluţie pentru modificarea metodologiei”; a mai declarat deputatul.

Sursa: Dcnews.ro

loading...
Loading...

Citește și

TOPUL celor mai bine plătiţi BUGETARI!

Mediafax: Topul ministerelor în funcţie de salariul mediu net din 2018: Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.