Uite câte AML-uri s-au VÂNDUT cu banii jos!

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a vândut în nouă ani 3.657 de apartamente, din care aproape 2.400 au fost cumpărate cu surse proprii. Adică cu banii jos sau cu rate direct la primărie, după plata unui avans de 15%.

657 de locuinţe construite de ANL, destinate închirierii, au fost vândute anul trecut, arată datele Agenţiei, furnizate la solicitarea ECONOMICA.NET. Cele mai multe, 440, au fost cumpărate de chiriaşi cu rate la Primărie. Asta înseamnă că pentru achiziţia unui apartament a fost nevoie de un avans de 15%. Doar 30 de chiriaşi au accesat Programul Prima Casă anul trecut, mai arată datele.

Din 2009, când autorităţile au decis ca locuinţele ANL închiriate de tineri să poată fi cumpărate, ANL a vândut 3.657 de locuinţe, iar din acest total, 20% au fost cumpărate cu banii jos.

Cele mai multe apartamente ANL vândute în cei nouă ani sunt în sectorul 6 al Capitalei: 1.068. La Constanţa au fost vândute 254 de apartamente, la Iaşi 261 iar la Timişoara 213.

Cifrele înregistrate anul trecut sunt mai mici decât cele din 2016, an cu vânzări record de locuinţe ANL: 1.088. Iar 80% dintre acestea au fost achiziţionate de către chiriaşi cu avans de 15% şi rate la primărie.

Sursa:  http://www.economica.net/anl-a-vandut-peste-3-600-de-locuinte-in-noua-ani–65prc–au-fost-cumparate-de-chiriasi-din-surse-proprii_148878.html#ixzz54bfkBVu2

loading...
Loading...

Citește și

Motociclistul accidentat la Telești transportat la spital! FOTO

Accidentul în care a fost implicat motociclistul,la Telești, este unul ușor, insă acesta a fost …

Un comentariu

  1. ziaristi de cacat!!! nici titlul nu sunteti in stare sa il scrieti corect!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.