Uite ce boli poţi trata cu ceapă!

sanatate

Verde, roşie sau galbenă, dulce sau iute, mare sau mică, ceapa este cu adevărat un aliment minune. Dă un gust deosebit tuturor mâncărurilor, dar este de ajutor în tratarea mai multor boli, mai ales în cazul afecţiunilor cauzate de gripă sau răceală.

• Este de ajutor în cazul diabetului, pentru că scade nivelul de insulină şi creşte toleranţa la glucoză, iar un anumit component din ceapa crudă previne osteoporoza.
• Tratează nasul înfundat, dacă ronţăiţi o ceapă crudă înainte de culcare. Iar durerile de dinţi pot fi calmate prin aceeaşi procedură. Mai mult decât atât, infuzia de foi de ceapă face minuni pentru toate tipurile de tuse, iar acneea poate fi tratată prin aplicarea unei măşti din suc de ceapă şi miere.
• Ceapa oferă protecţie organismului, întăreşte sistemul imunitar, ne scapă de depresii, de anemie, de artrită şi gută. Fiind un puternic antiseptic, luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii, dar scade şi tensiunea arterială.
• Pentru a trata răcelile, se face un ceai din două cepe fierte cu tot cu coajă, vreme de cinci minute, la o cană de apă, şi se bea dimineaţa. Ceapa este un remediu şi pentru scăderea febrei, dacă înveliţi o bucată de ceapă în tifon şi o puneţi la ureche pe timp de noapte.
• Durerile în gât pot fi tratate cu tinctură de ceapă, pe plan intern: consumaţi câte o linguriţă de tinctură înainte de fiecare masă. Mai puteţi face cataplasme cu ceapă coaptă, conform http://dr-catalin-luca.ro.
• Ceapa coaptă aplicată pe piept sau pe gât într-un tifon steril face minuni în cazul durerilor cauzate de bronşite, bronşiolite şi tuse. Cataplasmele cu ceapă coaptă se ţin toată noaptea. Tusea persistentă şi tusea convulsivă pot fi tratate prin decoctul de ceapă, sau prin infuzia de ceapă cu miere de albine.
• Este de mare ajutor şi în afecţiunile gastrice, hepatice, edemele renale etc. Crudă sau fiartă, este recomandată a fi consumată în cantităţi mari de persoanele ce suferă de ulcer gastric, edeme renale şi hepatice sau dereglări intestinale.
• Sucul face minuni în cazul persoanelor ce necesită un tratament pentru drenarea bilei şi pentru ulcer. Stomatitele pot fi tratate cu uşurinţă prin consumul de ceapă crudă, iar în cazul obezităţii, sunt indicate atât ceapa crudă, cât şi supa.

loading…loading...
Loading...

Citește și

5 sfaturi de urmat pentru un bronz frumos și sănătos

E vremea concediilor, a bălăcelii și a plajei. Atenție, însă, la cât și cum stați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.