UITE cum poți rămâne FĂRĂ SALARIU! E absolut LEGAL!

Veşti proaste pentru toţi cei care au un credit bancar şi sunt restanţieri. Începând din această toamnă, mulţi români s-ar putea să se trezească cu contul de salariu aproape gol. Potrivit unui proiect de lege, care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor, creditorii pot pune proprire pe salariile clienţilor rău platnici fără a mai fi nevoie de un ordin al unei instanţe de judecată.

Dacă această lege va fi aprobată, mii de persoane se vor trezi cu un salariu mult mai mic decât au în realitate şi cu veniturile reduse drastic. În prezent, unei persoane care are datorii la bancă i se poate pune proprire pe venituri, inclusiv pe contul în care îşi încasează salariul, numai în urma unei decizii judecătoreşti. Dacă obţine această decizie, banca îţi poate lua de la o treime până la jumătate din bani. Însă, pe masa de lucru a deputaţilor se găseşte în prezent un proiect de lege foarte controversat care, dacă va fi aprobat, va lăsa pe drumuri mii de oameni.

Legea nu se aplică în cazul executării garanţiilor imobiliare

În această toamnă, în Camera Deputaţilor va fi dezbătut un proiect de lege care stabileşte că proprirea salariilor debitorilor persoane fizice poate fi făcută, după promulgarea legii, prin simpla prezentare a contractului de credit sau al oricărui act notarial la angajator, în vederea reţinerii unei treimi sau chiar a unei jumătăţi din salariu. Legea nu se aplică în cazul executării garanţiilor imobiliare aferente creditelor. Cu alte cuvinte, dacă ai un credit şi ai înregistrat restanţe, banca îţi poate opri banii de rate direct din contul tău de salariu, fără a mai fi nevoie de un proces şi de decizia unei instanţe. Este suficient ca unul dintre reprezentanţii băncii să vină la tine la serviciu şi să arate contractul.
Nu eşti de acord? Dă banca în judecată! Potrivit jurnaliştilor economica.net, banii ar putea fi reţinuţi de pe-o zi pe alta. Dacă nu eşti de acord cu faptul că recuperatorul de creanţe sau banca îţi pun  proprire pe venituri, te poţi adresa instanţei şi poţi ataca proprirea, dar numai după efectuarea acesteia. Însă, trebuie să iei în calcul faptul că un proces durează foarte mult şi este şi foarte costisitor. Deci, nu este pentru buzunarul oricui. Avocatul Adrian Cuculiş a declarat, pentru economica.net, faptul că acest proiect de lege este neconstituţional, în anii 2009 şi 2015 Curtea Constituţională pronunţându-se în acest sens. Cu toate acestea, iată că legea, care a  suferit în timp câteva amendamente şi modificări, revine în Parlament.
De prevederile proiectului ar beneficia aproximativ 200 de firme de recuperare de creanţe, care anul trecut au recuperat de la restanţieri 359 milioane de lei. Această măsură ar urgenta operaţiunile de proprire a veniturilor în contul datoriilor, dar nu cu mai mult de 30 de zile.

Cele mai mari restanţe sunt la creditele în euro

Numărul persoanelor fizice cu restanţe de peste 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare  a crescut în luna iunie cu 14.715 sau 2%  faţă de luna precedentă, potrivit datelor Biroului de Credit, publicate de Banca Naţională a României.

http://www.click.ro/entertainment/sfaturi/esti-restantier-la-banca-s-ar-putea-sa-te-trezesti-fara-bani-cont

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *