Uite cum să-ţi răcoreşti maşina pe caniculă!


Dacă ţi se pare că în casă este foarte cald, iar afară temperaturile sunt de nesuportat, nu vrei să-ţi imaginezi ce simte un şofer care circulă zilnic cu o maşină fără aer condiţionat. Peste 40, uneori chiar peste 45 de grade Celsius se înregistrează într-un autoturism parcat ore în şir la soare. Există, totuşi, o soluţie pentru a răcori maşina în timp record. Reporterii Click! îţi explică ce trebuie să faci.

Dacă te numeri printre şoferii ghinionişti care sunt nevoiţi să circule cu maşina în această perioadă caniculară şi nu au aer condiţionat sau nu-l suportă, drumul va fi un adevărat coşmar. Motivul? În habitaclu temperatura depăşeşte lejer 40-45 de grade Celsius. În această situaţie, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să dai drumul la geam şi să te rogi să ajungi mai repede la destinaţie. Sau să încerci, înainte de a pleca la drum, să-ţi răcoreşti maşina după metoda japoneză. Reporterii Click! au efectuat un experiment în urma căruia au demonstrat că, într-adevăr, temperatura scade, dar din păcate nu cu foarte mult.
Dacă iniţial în maşina lăsată la soare se înregistrau 43 de grade Celsius, după răcorirea acesteia prin metoda japoneză temperatura a scăzut până la 38 de grade Celsius, asta în doar 10 minute. Iată ce trebuie să faci!

Paşii pe care trebuie să-i urmezi

Pasul 1. În primul rând, trebuie să deschizi una dintre portierele din faţă – cea de la şofer sau cea de la pasager. Noi am ales portiera din dreptul şoferului.
Pasul 2. Deschide până jos geamul de la această portieră, restul rămânând închise. Închide şi portiera.
Pasul 3. Deschide şi închide rapid şi de mai multe ori portiera diametral opusă – în cazul nostru cea din dreptul pasagerului. În acest fel, aerul de afară va fi împins în habitaclu, iar aerul încins din interior va fi evacuat pe geamul lăsat deschis.

Cât te costă parasolarul şi jaluzelele

Parasolar din folie de aluminiu cu două feţe: 8-9 lei
Parasolar pentru lunetă: 16-18 lei
Parasolar lateral: 5-6 lei
Parasolar opac dreptunghiular: 13-15 lei
Jaluzele pentru lunetă: 44-45 lei buc.
Parasolar retractabil universal: 24-25 lei
Jaluzele retractabile: 18-19 lei buc.

Alte metode pe care să le încerci

Parchează mașina la umbră. Caută un loc sub un copac sau lângă zidul unei clădiri chiar dacă va trebui să mergi puțin pe jos – de la mașină la sediul instituției în care lucrezi sau ai treabă.
Cumpără un parasolar! E obligatoriu ca vara să-ți protejezi mașina cu un parasolar pentru parbriz, lunetă și geamuri laterale. Prețurile variază în funcție de model și producător și sunt pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine sunt modelele din aluminiu, iar cele mai scumpe – jaluzelele.
Protejează bordul cu o bucată de pânză albă. În acest fel, plasticul nu se va încinge atât de tare, iar tu vei putea pune mâna pe volan.
Cumpără huse din bumbac pentru scaune și renunță la cele din material sintetic. Bumbacul nu se încinge atât de tare la soare, lasă pielea să respire, reține umezeala, iar hainele tale – bluza sau tricoul – vor rămâne uscate în zona spatelui.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *