Ultimul derby pentru Pandurii…

faza-meci-1

CS U Craiova – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (0-0)
Au marcat: Măzărache (’53), Ivan(’89) / Ţucudean (’84)
Stadion ”Extensiv”, spectatori: 2.000
Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Bancu (’88, Rambe), Popov – Măzărache (’90+1, Kelic), Ivan, Rocha (’79, Gustavo). Antrenor: Gheorghe Mulțescu.
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Pițian (’17, Pârcălabu), Vasiljevic, Bunoza – Răuță, Sânmărtean – Antal (’46, Unguruşan), Voiculeț, V. Munteanu (’58, Ţucudean) – V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraș.
Cartonaşe galbene: Măzărache ’61, Rocha ’79 / Bunoza ’32,Voiculeţ ’88.
Au arbitri: Adrian Cojocaru – Vasile Marinescu, Ciprian Danșa; Andrei Chivulete (rezervă). Observatori: Romulus Gabor și Cornel Sorescu.

Pandurii are toate șansele să-și fi jucat, sâmbătă, ultimul derby în Liga I pentru o bună perioadă de timp. Chiar și obosită de problemele pe care le resimte, formația de fotbal gorjeană s-a ridicat la nivelul pretențiilor în derby-ul Olteniei cu CS U Craiova, fiind foarte aproape de a obține în Bănie un rezultat pozitiv. Din păcate, acest meci ar putea fi ultimul în care vom mai putea vedea la lucru o echipă alcătuită din jucători de valoare, până în iarnă existând șanse de 90% ca Sânmărtean and Co. să dispară din peisajul pandurilor. Practic, disputa cu ”juveții” a fost cântecul de lebădă al unei formule ce viza performanța…

Cu greve, proteste și nemulțumiri generale, Pandurii a respectat competiția Ligii I și a oferit, sâmbătă, un joc onorabil, care s-a ridicat în dese momente la înălțimea unui derby de Oltenia, cu CS U Craiova. Din păcate, cum la omul sărac nici boii nu trag, trupa lui Grigoraș a trebuit să se recunoască învinsă de un adversar superior la aproape toate capitolele, cel puțin atunci când vorbim de moral, organizare și situație financiară. După ce au egalat prin Țucudean, ”pandurii” au clacat în ultimele secvențe ale întâlnirii, ”grație” unei defensive doar ”prezente la teren”, Ivan îndeplinind o simplă formalitate din fața palidului Stanca și refuzând astfel o remiză muncită gorjenilor. În urma victoriei cu scorul de 2-1, ”juveții” lui Gigi Mulțescu și-au păstrat poziția de singura urmăritoare a FCSB-ului, în vreme ce Pandurii și-a consolidat locul de play-out, ajungând la cel de al patrulea meci fără succes în deplasare, în Liga I.

multescu

Mulțescu a văzut o evoluție suspectă a pandurilor

Deși mulțumit de rezultatul consemnat pe tabelă, tehnicianul Craiovei, Gigi Mulțescu, s-a arătat intrigat de evoluția pandurilor, pe care i-a văzut mult mai agresivi decât de obicei. ”Deocamdată văd că pastilele sunt eficiente. A fost un meci greu, am întâlnit un adversar valoros, cu jucători de valoare. Au fost foarte agresivi. Acesta este stilul lor și noi îl respectăm. Mi-a plăcut arbitrajul, nu am avut ce să le reproşez. Cei de la Pandurii s-au zbătut mult, dar nu vreau să fac speculații, cu toate că m-am gândit că e posibil să fi fost motivați. Sunt o echipă bună. Păcat de ce se întâmplă acolo”, a declarat Mulțescu.

grigoras1

Grigoraș: ”Un derby cu două stări total diferite”

De partea cealaltă, a unei echipe supărate din toate punctele de vedere, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș, a încercat să ofere și el o scurta radiografie a celor întâmplate în derby-ul Olteniei. ”Principalul” de pe banca gorjeană este de părere că, pe lângă problemele financiare, un pic de șansă a și lipsit echipei Pandurii de a pleca din Bănie cu un punct. ”Un derby care s-a ridicat la un nivel destul de bun, deși cu două stări total diferite, una pe val, la Craiova, care sunt plătiți cu totul la zi și una diametral opusă la Pandurii. Noi venim după o săptămână agitată, jucătorii nu s-au antrenat. Dar când au intrat pe teren au uitat de toate necazurile. Am încercat să ne ridicăm la nivelul adversarului. Am pierdut pe final, un pic de ghinion, de neatenție. În tur am câștigat noi pe final. Aș fi vrut să fim mai atenți în ultimele 2-3 minute. Îi felicit pe jucători pentru atitudine și jocul prestat. Problema este mai veche, au fost promisiuni, nu neapărat recente, s-au simțit mințiți și lucrul ăsta i-a afectat cel mai tare. Au vrut să boicoteze partida, dar nu am fost de acord. Ne-a ajuns cuțitul la os, nu se vede nicio luminiță. Îi înțeleg”, a punctat Grigoraș. După consumarea rundei inaugurale e returului din sezonul regulat, Pandurii a rămas cu doar 19 puncte acumulate, pe o poziție de play-out –locul VIII și având un bilanț de 5 victorii, 4 egaluri și 5 eșecuri.

loading…loading...
Loading...

Citește și

S-a tras linie peste sezonul regular, la „Dolce Vita”

Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita a ajuns la finalul sezonului regular. Dream Team, campioana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *