sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:44

ULUITOR!!! Chivu a plătit 50.000 de lei din bugetul public pentru a-i executa silit pe săracii din Rovinari

chivu-cu-barbu

În 2004, din primul moment în care a fost ales consilier local, Laurențiu Chivu și-a pus în mișcare mecanisme oculte pentru înavuțire: a creat un ”grup secret de interese” în care câștigurile prezumate a fi obținute erau împărțite de un grup restrâns de consilieri. Autenticitatea documentului prezentat în ediția de ieri a Gorj Domino a fost recunoscută public de șeful său de partid, Tudor Barbu.

În perioada cât a fost viceprimar, curtea casei familiei sale a fost pavoazată cu același tip de pavele și același fel de capace de rigole cu cele din Rovinari.
Când a rămas la cârma Primăriei Rovinari, în lipsa fostului primar Dorin Filip, a parafat un contract păgubos pentru bugetul local și defavorabil oamenilor nevoiași. Anul trecut, în cele trei săptămâni cât timp a fost primar interimar, a pregătit terenul pentru ca unui afacerist din PNL Gorj să-i fie servite două contracte de lucrări de către Primăria Rovinari.

„Vinerea neagră” pentru nevoiașii din Rovinarifacs1

În data de 15 iulie 2011, fără a avea calitatea de ordonator de credite, deci cu de la sine putere, Laurențiu Chivu semnează un contract de mandat, în numele Primăriei Rovinari și al primarului Dorin Filip, aflat în concediu la acea dată, cu Biroul Executorului Judecătoresc Gagiu Nicolae pentru ca acesta ”să efectueze operațiuni de punere în executarea silită a titlurilor executorii”, adică să recupereze debitele restante de la persoanele care aveau închiriate locuințe sociale. Documentul nu conține nici o altă viză a compartimentelor specializate din primărie, fiind semnat doar de Chivu și executorul judecătoresc. Pe lângă faptul că îi conferă acestuia un drept de exclusivitate, mai precis Primăria Rovinari se obligă să nu mai încheie nici un alt contract privind executarea silită a titlurilor executorii, actul încheiat de Chivu era total defavorabil celor nevoiași care întârziaseră la plata chiriei: fiecare dintre aceștia urmând să plătească cheltuieli de executare mai mari decât restanțele.

24 de restanțieri la plata chiriei locuințelor sociale, împovărați de Chivu cu 2.000 de lei

facs2

Peste 11 zile, executorul judecătoresc își începe treaba și întocmește primul proces verbal de stabilire cheltuieli. Cu câteva luni înainte, Monika Kalo, o femeie care deținea o cameră în blocul B2 de pe strada Florilor din Rovinari, pierduse procesul cu administrația locală, instanța stabilind și rezilierea contractului și evacuarea sa, dar și plata a 1.200 de lei chirie restantă. Executorul tocmit de Chivu a pus în executare sentința și a stabilit, pe lângă suma de recuperat, cheltuieli de executare în sumă de 2.084 de lei. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că nu aveau de unde să-și plătească chiria curentă, cei cu locuințe sociale care datorau diferite sume către primărie au fost împovărați cu alte 2.000 de lei ”cheltuieli pentru executorul judecătoresc”.
Georgiana Nănescu, consilier juridic în cadrul Primăriei Rovinari, a întocmit, în 8 august, o adresă către viceprimarul Chivu, prin care-l înștiința că există ”un număr de 24 de sentințe civile definitive și executorii, pentru care s-a început procedura de executare silită de către executor”. Fiecare dosar de executare silită conținea câte un proces verbal de stabilire cheltuieli, similar celui întocmit pentru Monika Kalo, în cuantum de 2.084 de lei.

facs3
Pentru finalizarea dosarelor, jurista a solicitat suma de 50.035 de lei, care reprezenta cheltuieli formare dosar și onorariul executorului, iar documentul este vizat de același Laurențiu Chivu și repartizat unei salariate a primăriei pentru a vira banii în contul executorului judecătoresc.

facs4

50.000 de lei, plătiți de Chivu pentru executarea săracilor

facs5

Într-o altă vineri, 19 august, Chivu semnează un ”Angajament bugetar individual”, pentru suma de 50.000 de lei, beneficiar fiind biroul executorului Gagiu. În aceeași zi, Chivu parafează, în numele ordonatorului de credite și o ”Ordonanțare de plată” aferentă acestei sume, pe care o justifică cu contractul încheiat cu o lună în urmă și cu adresa juristei Nănescu și, până la finele programului, a fost întocmit și ordinul de plată, banii fiind virați în contul executorului.
Surse din cadrul Primăriei Rovinari afirmă că acel contract a fost defavorabil atât pentru oamenii și așa săraci care locuiesc în câte o cameră socială oferită de administrația locală, cât și pentru instituție, întrucât nu a adus bani la buget ci, din contră, au fost plătiți, fără rost, 50.000 de lei. Aceleași surse precizează că era suficient ca primăria să trimită adrese de înființare poprire către societățile la care erau angajate persoanele cu restanțe la plata chiriei și problema era rezolvată, fără ca aceștia să fie împovărați, în plus, cu alți 2.000 de lei.


GALERIE FOTO:

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

11 comentarii

 1. Chivule , tu vrei sa fii primarul cetatenilor din Rovinari ??????? Ramai la nivelul pavelelor . Este singurul domeniu pe care il stapanesti . Poti deveni ,,,,,Stapanul Pavelelor . Merge si ca titlu de film .

 2. Lasati edilii in pace ca la Calnic o raba de piatra pusa pe drumul de la Seuca a fost platita de primarie cu 50000 lei, de unde sa scoata si ei bani de campanie ca sa prosteasca lumea cu tricouri,sepci si MARUNT pentru o bere

 3. Bai jegosilor aia din b 2 erau niste trintori, jegosi, era un focar de infectie, erau masina de vot ai clanului filip si sunt si in continuare.I.au mutat(filip)în c1 au devastat blocul nenorociţi aia, ia bagat filip acolo.

 4. Pe bune ai devenit plictisitor cu articolele astea. Parca ai fi agentul electoral al lui Filip.

  Muta-te si pe la Targu Jiu ca nea Florin pacaleste a cincea oara sistemul si tine orasul cu 50 de ani in urma.

 5. Bai terente pe cine faci tu jegosi?vocabularul tau iti arata caracterul tau si denota mediul mizer de unde provi. Daca lui Chivu nu i.a convenit de ce a stat vice?trebuia sa.si dea demisia ,dar nu in alb.. voi aici in comentarii si pe facebook sub alte nume sunteti mari si tari.,voi le stiti pe toate aveti mult curaj. Va sustine Barbu am vazut ca Vilceanu e pe cale de disparitie.
  Chivu a pierdut de cand la luat pe marele Goanta langa el. Comentati si jigniti oamenii pentru ca va este frica ca pierdeti alegerile.

 6. Claudiu ” Pușcărie” Matei , clasa 0 a oricărei scoli generale din Romania are unul sau doi școlari mai pricepuți ca tine si ” Juriștii de Herculane” pripășiți pe la gazeta! Altfel, unul cu ceva spoiala de carte nu te-ar fi lăsat sa devii atât de penibil, asta daca nu ți-ai asumat starea , așa pentru prostime! Legea obliga si Curtea De Conturi amendează acele autorități care NU fac demersurile necesare pentru recuperarea oricăror debite de la ORICARE DEBTOR, oricât de amărât , chiar locatar al locuinței sociale! Iar primăria, cei din clasa a 4 știu toti, NU ARE DREPTUL de a trimite titluri executorii fara executorul judecătoresc! Unde trebuia somată doamna Kalo. e angajata IBM, ANAF, Google? Si sta la locuința socială, plus ca NU A PLĂTIT absolut nimic pe timpul procesului? Apropo, cheltuielile tale juridice când ai fost judecat si trimis la pușcărie, le-ai plătit benevol sau executat silit? Habar nu am cine e Chivu, dar nu a făcut nimic in afara legii ci ce i-l OBLIGA legea sa facă, o lege care poate e nedreapta dar asta nu e treaba lui Chivu! Rămâi pușcăriabil pana la final! Si cu caracter de sluga pripășiți,știm noi de ce😀😀😀

 7. Matei cacanarul

  Ziar de rahat!!!! „Jurnalist” idem!

 8. Ce zici de v un articol scris de mânuță ta ” reabilitată”, prin care să ne explici ce masuri a luat răposatul Filip când s-au întors din concediu si a constatat ce ilegalitate a făcut Chivu, cum a dispus el si birou juridic anularea contractului cu executor ul judecătoresc,cum s plătit el toate datoriile amaratilorr de la „social”! Ce zici, încerci? Disperare, numele tau e Matei😂 Si zis patronul ca daca e Chivu b noul primar canci reclama canci salariul? Te recalifici tu….

 9. Pe contractul de mandat apare numele ” Primar Jurist Dorin Filip ” , nicidecum numele lui Chivu ! Si semnatura este a lui FILIP ! Bai Matei verifica semnatura lui Chivu de pe celalalt ” document-bomba” , ala cu „grupul secret” ! Seamana ? PENALULE !!!

 10. Executarea se face , normal , dupa ce se face poprirea …Dar daca respectivii asistati social au ca singura activitate mancatul semintelor in fata blocului , golitul sticlelor de alcool si asa , la doua zile cate un scandal care se lasa cu amenzi , ce sa popreasca ? Disperatule !!!

 11. draga „fitzuica”, asteptam si maine cu mare interes sa il demolati pe acest limbric zis chivulik putulik, care are vocea ca si cand e strans de coe, iar gigi aragaz, prosop, trebuie scos cu pietre din judet, asa este, mai are cateva zile si o sa devina istorie pentru gorj, a adus pnl gorj pe cele mai jalnice culmi, cine l-a trimis aici si-a batut joc de toti penelistii cu state vechi in partid, oricum va mai spun una, putulik de chivu de la rovinari, este cel mai penibil candidat gusuit, care face pe victima pe la tv, dar daca il puneti sa extraga radical din 3, nu stie, si apropo, de ce a stat viceprimar pe o indemnizatie de 2000 de lei, cand putea sa castige ca inginer la CEO, 4000 de lei, adica dublu, dar deh, e mai dulce banul public si fara prea mult stres, pavele, alea alea, interese secrete domnilor, ce stiti dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *