Un alt mare scandal

ionut-catrinaCând am spus/scris că va fi scandal mare, cu deranj și tot tacâmul, au sărit fanii de cur în sus: că am eu ceva cu oamenii ăia, că urmăresc un scop ascuns și tra-la-la. Nu avea rost să adaug ceva, am zis doar să avem puțintică răbdare. Și a început circul.

Două episoade recente petrecute în tabăra PSD Gorj arată dimensiunile rupturii și granițele taberelor din partid. Evident, deși scandalul a depășit faza aia mocnită, pesediștii tot clamează treaba aia plictisitoare: „nu e război, e firesc să existe opțiuni, opinii etc.”. Bă, mă lăsați?! Știu că nu dă bine în fața electoratului să arătați că sunteți divizați, că există tabere etc. Totuși, dă-o-n pisici de chestie!

Primul episod doar îl menționăm, că l-am mai abordat: câștigă sau nu Iordache, barosan de barosan, bătălia cu nominalizarea pe listele PSD? Vom mai discuta.

Foarte interesant e al doilea episod, care arată un lucru intuit de ceva vreme: oamenii cu rezultate în partid – și vorbim de rezultate notabile: alegeri locale (câteva mandate de primar obținute cu procent de te ia amețeala), scoruri bune la alegerile parlamentare și europarlamentare – sunt pe punctul, iar, de a pierde dreptul a avea un candidat provenit din administrația publică locală. Totul pentru ca un nene să prindă al doilea mandat. Concret, despre ce/cine e vorba? Ion Ciocea, primarul PSD cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene din Gorj, vrea să reprezinte județul în Parlamentul României. Are câteva mandate de primar al comunei Bustuchin, obținute de-o manieră categorică. A adus enorm de mulți bani comunei pe care o păstorește, a adus investitori acolo. Practic, omul este perfect îndreptățit pentru un mandat de deputat. Teoretic, e mai mult decât potrivit. Îl împiedică însă personaje precum Mihai Weber, deputat aflat la finalul primului mandat, care vede/crede justificată o nouă nominalizare. Și nu numai Weber… Mai vor post eligibil tanti Șarapatin, nea Laurențiu etc. Fără să mai pomenim de barosanul barosanilor, Iordache…

Supărarea primarului din Bustuchin este normală: suntem convinși că a mai vrut, i s-a promis mereu „lasă, tura următoare”, iar acum a pus piciorul în prag: ori la bal, ori la spital. Dacă nu se implică la tura din 11 decembrie a.c., pierderile social-democraților nu se vor regăsi doar la Bustuchin, ci în toată zona. Primarul Ciocea are influență asupra celorlalți primari ai zonei, care-l cunosc și care ar vota cu ambele mâini ca acesta să intre-n parlament. Partea proastă e că Mihai Weber, deși inexistent din punctul nostru de vedere, are totuși trecere la organizația județeană. Și cum șefilor deseori li se rupe de ăia de muncesc (cazul primarilor este elocvent), este foarte probabil să fie preferat un invizibil bine cotat (nu știm de ce), cazul lui Weber.

Dacă ar fi să se ceară părerea primarilor, cei care duc greu în teritoriu, Ion Ciocea este pe loc eligibil. Cum doar se mimează că se ține cont de aceeași părere… intuim ce va fi: Weber sau alt oportunist va lua locul doi, care duce din orice unghi la București.

Interesantă e declarația lui Ion Ciocea, care lasă a se înțelege că i s-a cam luat să fie mereu cal de bătaie, necontând dacă va mai fi sau nu membru PSD. Și nu credem că e o declarație la nervi. Nu, e o răbufnire, o explozie a unor supărări de mult timp…

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *