Un bărbat s-a dus la spovedanie: ”Părinte, pe toţi i-am iertat, dar pe soacră-mea nu pot să o iert!”. Urmarea e SAVUROASĂ!

Parintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 170.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Într-o astfel de predică părintele vorbește despre iertarea față de semeni:

”– Părinte… pe toţi i-am iertat, dar pe soacră-mea nu pot să o iert!

– Păi nu poţi să te împărtăşeşti!

– Păi mai bine nu mă împărtăşesc!

Uite domnule, diavolul cum lucrează! Ca să vezi omul cât este de orgolios!

Hristos a iertat la cruce pe cei care băteau cuiele şi răstigneau veşnicia în piroane, vă daţi seama? Pe Dumnezeul Veşniciei îl băteau în piroane pe cruce şi El i-a putut ierta! Şi tu n-o poţi ierta pe soacră-ta! Că e mai căpoasa ca tine!

După ce ai iertat, în momentul în care ai ţinut şi trei zile de post fără untdelemn, nu că ai fi vrednic după alea trei zile, dar îţi arăţi respectul faţă de Sfintele Taine pe care urmează să le primeşti. Şi apoi cu cuvenita rugăciune şi pregătire, ca Duhul Sfânt să stea în tine! Şi să ne amintim, Fecioara Maria când a venit Duhul Sfânt la ea nu a găsit-o făcând fitness, era în Templu la rugaciune, contemplând pe Dumnezeu.

Aşa şi tu, nu-ţi faci rugăciunile în maieu sau în furou în faţa icoanei, întinsă pe scaun sau pe pat şi citeşti rugăciunea de împărtăşanie.

Să ne amintim de delicateţea şi cuviinţa sfinţilor! Sfinţii stăteau înaintea lui Dumnezeu cu evlavie! Vă spun asta pentru că foarte mulţi se împărtăşesc cu nevrednicie dacă nu au acel fior sfânt!”, a spus părintele Calistrat.

https://www.antena3.ro/actualitate/religie/parinte-pe-toti-i-am-iertat-dar-pe-soacra-mea-nu-pot-sa-o-iert-ce-replica-a-putut-sa-i-dea-preotul-382019.html

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *