Un elev din Brănești primește o șansă pentru educație!

liceul-teoretic-national

Programul de burse pentru elevi de excepție din mediul rural a ajuns la etapa finală. Un elev din comuna Brănești are șansa să beneficieze de o bursă educațională.

Liceul Teoretic Național din București, în parteneriat media cu Radio România, prin Radio România Cultural și Digi 24, sprijinit de Universitatea POLITEHNICĂ București, oferă două burse educaționale începând cu anul școlar 2016-2017 unor elevi cu competențe excepționale din mediul rural.
În urma analizei comisiei de evaluare, cei doi elevi care au fost aleși pentru a parcurge a doua etapă a procesului de selecție, respectiv interviul pe care urmează a-l susține în fața membrilor comisiei, sunt Tudor Constantin Păișanu, din comună Brănești, județul Gorj și Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, județul Tulcea. „Am ajuns cu bine în momentul interviurilor pentru bursele pe care LTN le va acorda elevilor din mediul rural. Întreaga echipă implicată în proiectul Primește o șansă pentru educație este entuziasmată de etapă care urmează. Vom merge să îi cunoaștem pe elevi, familiile, colegii și mediul în care ei trăiesc. Sunt curioasă și emoționată totodată. Sunt ani de zile de când nu am mai interacționat decât cu elevi bucureșteni și anticipez o experiență diferită, din care voi avea eu însămi de învățat. Sâmbăta aceasta vom merge la Jorilovca, iar sâmbăta viitoare, la Brănești, în județul Gorj”, a declarat profesorul Silvia Moraru, directorul Liceului Teoretic Național.

Cei mai buni elevi

Au fost 6 candidați eligibili înscriși, iar comisia a făcut această selecție atât pe criterii de performanță, cât și în urma efortului depus la înscriere. Acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2016-2017 până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an câte doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp.
Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICĂ din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori. Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de 180 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *