Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ATACĂ explicit Corectitudinea Politică

În fața a peste 30.000 de credincioși, veniți la Mânăstirea Nicula de Adormirea Maicii Domnului, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a deplâns decăderea spirituală a Europei, care evită cu bună știință să facă referire la rădăcinile sale creștine, din motive de Corectitudine Politică.

Într-o neobișnuit de severă diatribă la adresa racilelor contemporane, IPS Andrei a amintit că, la început, Europa a fost pusă sub semnul creștinismului și al Maicii Domnului.

„După cele două războaie mondiale, expresie a păcatelor oamenilor, fondatorii UE s-au gândit să creeze un spațiu al păcii și al prosperității și își propuneau să salveze Europa, care are obârșie creștină, păstrându-i valorile”, a amintit ierarhul. „Părinții fondatori, Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi și Jean Monnet, au căutat un steag reprezentativ pentru comunitatea ce o creau și s-au inspirat din Scriptură. Sub oblăduirea Maicii Domnului a fost pusă Europa, steagul este albastru, pentru că albastru este culoarea Maicii Domnului, iar cele 12 stele îi reprezintă pe cei 12 apostoli, pentru că religia creștină, pe care ei au propovăduit-o, este religia Europei.”

IPS Andrei a făcut legătura între pierderea spiritualității de către Occident și creșterea numărului atacurilor teroriste:

Sursa:http://www.evz.ro/premiera-un-ierarh-al-bisericii-ortodoxe-romane-ataca-explicit-corectitudinea-politica-despre-anti-crestinismul-europei.html

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Un comentariu

  1. Cititor în limba română

    Mă bucur să aud asta! Este nevoie de voci cu autoritate morală, aparținând unor oameni cu notorietate, pentru ca oamenii obișnuiți să audă și argumentele istorice care pledează pentru respingerea unor concepte care nu aparțin poporului român și pe care le resimțim majoritatea ca fiind false și împotriva normelor noastre tradiționale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *