Un nou serviciu lansat de Google! Ce vei vedea de acum când vei da Search

Google introduce un nou serviciu.

Pentru a combate raspandirea de stiri false, Google lanseaza serviciul Fact Check, care va fi disponibil la nivel global.

Fact Check va fi disponibil in Google News si in Search, desi initial fusese gandit doar pentru publicatiile care aveau nevoie ca informatiile din Google News sa fie verificate.

Schimbarea intervine tocmai datorita nevoii tot mai evidente de a controla raspandirea de informatii false pe internet, scrie Android Authority.

Desigur, nu vei vedea Fact Check la orice cautare pe Google, ci doar atunci cand informatia este controversata si a fost verificata de anumite site-uri specializate, precum Politico si Snopes.

Este insa posibil ca diferite site-uri care verifica informatia sa ajunga la concluzii diferite, care se contrazic intre ele. Insa este un prim pas important, pentru a oferi informatii mai corecte, declara reprezentantii Google.

sursa: yoda.ro

Citește și

Galaxy S8 a stabilit un record incredibil! Câți oameni au putut să facă precomandă în doar 2 zile

Galaxy S8 si S8+ au batut toate recordurile in ceea ce priveste precomenzile. Noul flagship …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.