Un pacient dispărut din spital a murit pe marginea drumului

Este anchetă la Spitalul Municipal din Bârlad, după ce un pacient internat acolo a dispărut fără ca personalul să observe. Omul a fost găsit mort, într-o localitate vecină. Printr-o ironie macabră a sorţii, a fost adus la morga aceluiaşi spital, unde a rămas aproape o lună fără să i se stabilească identitatea. Familia pacientului a aflat tot ce s-a întâmplat abia după ce bărbatul a fost înmormântat de autorităţi.

Bărbatul de 55 de ani, bolnav de schizofrenie, a fost adus la spitalul din Bârlad pe 6 iunie, pentru o afecțiune pulmonară. Nu e clar când a dispărut, dar angajaţii unităţii sanitare susţin că au anunţat poliţia pe data de 29 iulie.

Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului Municipal Bârlad: „Asta este procedura. Se anunță organele abilitate, respectiv poliţia pe 112.”

Poliţia spune însă că nu a primit nicio sesizare.

Comisar şef Ştefan Sofrone, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: „Nu avem în evidenţă, nu avem o hârtie palpabilă. Dacă dădea un telefon, procedura este aşa: se ajungea la ofiţerul de serviciu, ofiţerul de serviciu făcea un raport, trimitea echipa operativă.”

Pe 29 iulie, ziua în care ar fi fost declarat dispărut, bărbatul a fost găsit mort, la 9 kilometri distanţă de spitalul unde fusese internat. Poliţiştii nu au reuşit să-l identifice şi trupul a fost adus la morga spitalului din Bârlad. Timp de aproape o lună, a rămas acolo, neidentificat şi nimeni n-a realizat că este pacientul dispărut. În cele din urmă a fost înmormântat de primăria comunei în care a fost găsit mort.

Alina Munteanu, primarul comunei Grivița, județul Vaslui: „Cum spitalul Bârlad nu dispunea de spațiu suficient, se impunea înhumarea respectivei persoane. Decedând pe raza satului Griviţa, a căzut în responsabilitatea comunei, a instituţiei Primăriei, să se ocupe.”

Omul a fost înmormântat ca persoană neidentificată. Adevărul a ieşit la iveală după ce poliţiştii au publicat poza bărbatului, iar acesta a fost recunoscut.

Gică Agachi, frate: „De la spitalul Bârlad nu am am fost anunțat de nimeni. A venit doamna asistentă social de la Roșiești. Traian este mort. L-au şi îngropat. Zic, nu se poate așa. Păi, uite, m-a sunat acum de la poliţie, m-a sunat să vă spun.”

Conducerea spitalului din Bârlad a demarat o anchetă în acest caz.

Sursa: Digi24.ro

loading...
Loading...

Citește și

Prins la volan cu permisul suspendat!

La data de 19 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraş Tg-Cărbuneşti au depistat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *