UNDE lucrează românii cu cele mai mari SALARII

Veniturile produse de industria romaneasca de software vor creste, la finele anului 2016, cu 17%, fata de valoarea de 3 miliarde de euro raportata in 2015, iar numarul angajatilor din acest domeniu va ajunge la 90.000, a declarat presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Teodor Blidarus.

Conform estimarilor reprezentantului ANIS, la sfarsitul anului 2016, in industria IT din Romania vor ajunge sa lucreze aproximativ 90.000 de angajati, cu perspective de crestere pentru 2017 si 2018.

“La sfarsitul anului 2016, vor fi cam 90.000 de angajati in industria IT din Romania, cu perspective de crestere. Pentru 2017 si 2018, ritmul de crestere este unul care nu ne va avantaja si, ca atare, noi nu putem veni cu un model, cum ar fi cel indian, de exemplu. S-ar putea sa descoperim ca tari ca Ucraina sau Rusia pot pune in regim de outsourcing mai multe persoane specializate. Cred ca este momentul in care ar trebui sa ne punem si alte intrebari daca nu cumva ar trebui sa mergem pe filonul de inovatie. Productivitatea pe fiecare angajat in aceasta industrie este in crestere, de la an la an, dar asta se vede mai mult pe piata externa. Ne asteptam ca aceasta crestere a exportului sa inceapa sa mearga pe un trend descrescator, pentru ca nu mai avem asa de multi oameni de inchiriat”, a afirmat Teodor Blidarus.
stirileprotv.ro
loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *