Urâtele de pe Facebook și fanii lor

ionut-catrinaNu vreau să fiu acuzat că-s subiectiv, că sunt insensibil la problemele unor persoane, că nu înțeleg dramele ființelor etc. Așa cum am fost criticat când am scris de fetele grase ce poartă haine extrem de mulate, vă amintiți? Repet, nu am nimic împotrivă, eu nefiind o ființă ruptă din soare. Dar parcă nici nu-mi accentuez defectele fizice, nici nu-mi fac poze (ori selfie-uri, după caz) în ipostaze tragi-comice, în fața cărora să se tăvălească pe jos de râs unii sau alții.

Așadar, discutăm astăzi despre categoria fetelor urâte de pe rețelele de socializare, care-s mințite (cel mai probabil!) de diverși inși cu hormonii scăpați din lesă, care ar călări orice scorbură. Cavitate să fie, slavă Domnului!

De ce sunt mințite urâtele de pe Facebook?! De ce, pe lângă like-urile masculilor, mai urmează acele comentarii cretine din partea acestora: „Ce dulce eshti!”, „Ejti bună rău!”, „Skumpyyy”, „Scump-o”, „Un ânger pe pământ”, „O dulceață de fată”?!?! Pe bune?! Pe bunee?!?! Adică pot înțelege frustrarea unor fete, ce-și doresc să fie provocatoare, să rupă imaginația fermoarului masculin în două, dar care-s urâțele! Pe bune, chiar pot! Pot înțelege și lipsa chestiei numite „stimă de sine”, aspect care le împinge să se maimuțărească în cele mai ciudate poziții ori cu cele mai nepotrivite haine. Dar mi-e greu, tare greu să pot înțelege ce simt, ce vor „lupii ieșiți la vânat”… Serios vorbind, ce se petrece?!

Zilnic, fără să-mi propun, văd tot soiul de monstruleți. Care mai de care mai exotici, desigur. Ele sunt Barbie girls – în viziune personală, evident. Absolut toate, fără excepție. Iar senzația lor devine certitudine când apar în peisaj apare cei mai frumoși juni ori masculi din basmele autohtone. Am remarcat că orice aspirantă la titlul de „Miss Popularitate” are cel puțin 2-3 flăcăi. Ăștia par să divinizeze arătarea. Asta din urmă, pentru a arăta că e și cultă – pe lângă crengile de vin la pachet cu masca de Baba Cloanța –, aruncă obligatoriu și-un citat din puțu’ gândirii mai știu eu cărui inexistent de pe Facebook.

Nu știu câte relații se concretizează în viața reală între urâtele de-și pun poze cretine și masculii ce jinduiesc să le cunoască „mai bine”, dar, măcar în plan mental, toți au parte de-un banal coitus interruptus bidirecțional. Că vor și unii, și alții, de aia.

Nu putem să nu sfătuim amical: dragile mele, sunteți femei. Femeile sunt cochete, vor atenție, dar nu-și doresc să cadă-n penibil. Nu toate femeile arată la fel. Ca și bărbații, clar. Unele sunt drăguțe, altele… mai puțin. Dar toate pot fi plăcute. Credeți-ne! A te îmbrăca exotic când nu te ajută fizicul sau a te scălâmbăia, deși nu e momentul/cazul… e nasol. Foarte! Râd toți de tine. Mai ales dacă postezi pe Facebook. Da, inclusiv „prietenii” tăi vor zâmbi și vor șopti: „Sărăcuța, ce disperată e!” E frumos așa? Nu fiți triste, viața e frumoasă. Iar la facerea ei așa contribuiți și voi. Chiar dacă nu sunteți fotomodele. „Decență” e un cuvânt cu multiple sensuri totuși… Profitați de ele!

P.S.: Voi vedea de mâine mai puține ipostaze… urâte?


loading...
Loading...

Citește și

Programul „Prima Bătaie” moca e pe vineee!

Întrucât stau în pat („concediu” forțat de o accidentare la fotbal), iar afară plouă depresiv, …

4 comentarii

  1. Bine ca ai scris asta. Chiar nu puteam sa dorm noaptea cand stiam ca-i lasa Ion comentariu Mariei ca-i frumoasa si cand colo ea e urata.

  2. Draga Ionut,esti un profesor de buna credinta iar, daca, tot ce ai scris aici le-ai si spus elevilor tai….. iti spun cu tot dragul -jos palaria!Putini profesori le mai spun copiilor nostri ce este dincolo de bine si rau.Multi tineri nu inteleg ca educatia ”vorbeste ”peste tot ,inclusiv pe facebook.Numai bine tuturor!

  3. o pierdere de timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *