URMEAZĂ HAOSUL! ANUNŢ de la Minister: CUM va FUNCŢIONA CEO de acum înainte!

CEO-complex-energetic-(1)-cmk

Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, evită să spună concret care este planul de reorganizare a Complexului Energetic Oltenia şi numărul angajaţilor care vor pleca. Deputatul Mihai Weber a declarat că în cazul în care nu se vor găsi soluţii, astfel încât să fie evitate cele 2.000 de disponibilizări anunţate, situaţia de la Gorj va deveni dezastruoasă.

Weber a precizat că, deşi i-a trimis ministrului Grigorescu numeroase adrese prin care cerea precizări cu privire la viitorul Complexului Energetic Oltenia, acesta a evitat să-i răspundă. „Noile zvonuri legate de actuala situație cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia nu sunt deloc îmbucurătoare. Am încercat de nenumărate ori, prin adresele depuse la cabinetul domnului Ministru, să obțin un răspuns concret în ceea ce privește viitorul complexului, însă, de fiecare dată, a fost ocolit adevărul. În ultimul răspuns, domnul Ministru susține că la această dată, atât Consiliul de Supraveghere, cât și Directoratul au în vedere elaborarea unui plan de eficientizare și reorganizare, precum și un proiect de eficientizare care vor duce la realizarea unui act managerial mai simplu, reduceri de costuri în toate zonele, costuri cu prestatorii, costuri cu energia, în final ajungându-se și la reducerile de personal. De altfel, afirmă că C.E.O. trebuie să parcurgă un amplu proces de restructurare atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al numărului de personal, în urma căruia vor rămâne în funcțiune doar capacitățile cele mai eficiente, atât în zona de energie cât și în zona de minerit”, a declarat deputatul Mihai Weber.

„Vom participa la un adevărat haos la nivelul întregului județ”

Parlamentarul a mai precizat că judeţul va ajunge în haos, din punct de vedere economic, în cazul în care nu se vor găsi soluţii pentru a evita concedierile masive din unitatea energetică. „Dacă de la 1 septembrie se vor face concedierile propuse, vom participa la un adevărat haos la nivelul întregului județ. Trebuie găsite soluții benefice duse spre implementare, astfel încât să se facă doar disponibilizările stipulate în acordul semnat, cele referitoare doar la angajații ce urmează a fi pensionați. Consider că ar trebui mult mai mult lucrat la stabilirea unei strategii energetice naționale, la stabilirea unei cote de piață pentru anumite tipuri de energie, precum și la reglementarea unui mix energetic, astfel încât să nu se ajungă la aceste disponibilizări. În cursul acestei zile voi purta discuții pe probleme de energie cu reprezentantul Ministerului Energiei, urmând ca zilele următoare să vă comunic noutăți cu privire la această situație”, a încheiat Weber.

loading...
Loading...

Citește și

Guvernul confiscă banii celor din străinătate dacă nu sunt „justificaţi”

Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din străinătate. Senatorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.