Va fi DEZASTRU! Ce se întâmplă în România este UNIC în UE

Sergiu Manea, BCR, la Conferinţa CAPITAL: România se va confrunta cu un şoc demografic unic în UE

In lipsa infrastructurii, dezvoltarea românească va rămâne neuniformă şi limitată, în lipsa unei dezvoltări coordonate, România e condamnată la o creştere lentă de 2-3%, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR, la conferinţa “Investiţii străine & investitori autohtoni. Cum creştem economia românească?”, organizată de revista Capital.

România se va confrunta cu un şoc demografic unic în UE – pensionarea peste 20 ani, pe parcursul a doar 3 ani a generaţiilor de decretei. Se vor acumula presiuni pe sistemele de pensii şi sănătate, aflate deja intr-o situaţie critică. Viitoriii pensionari vor înceta să mai economisească si se va reduce finantarea economiei.

Capitalul privat trebuuie incurajat să se coaguleze şi apoi să fie alocat în zonele cele mai eficiente ale economiei. Nu să fie forţat, ci să fie creat un calcul prin care acesta să fie alocat. Mediul privat trebuie să renunţe la iluzia că cerând taxe şi impozite tot mai mici vor sfârşi cu autostrăzi, o forţă de muncă calificată mai numeroasă şi mai sănătoasă. Modul în care aceşti bani se cheltuiesc, e esenţial.

Pieţele financiare creează încredere în economie. Intermedierea financiară e un instrument pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare şi sociale. România are nevoie de o arhitectură legală şi instituţională care să asigure puterea de mobilizare financiară în vederea unor obiective strategice.

loading...
Loading...

Citește și

ACUM: AMBULANŢA, pe Transalpina!

Actiune in derulare a salvamontistilor din cadrul Salvamont Gorj pentru coborarea din masivul Parang a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.