VAL de controale ANAF!

Un val de controale ANAF va viza, pe final de an, prețurile de transfer, o arie considerată cu risc fiscal ridicat, iar strategiile companiilor vor trebui remodelate, în acest context, pentru a evita riscurile de ajustare a bazei impozabile de către organele fiscale, arată o analiză a companiei de consultanță fiscală Contexpert.

“Interesul autorităților pentru această zonă este în creștere, cu precădere pentru că guvernele din toată lumea cooperează în domeniul taxării pentru a reuși să impoziteze profiturile acolo unde sunt obținute și unde are loc activitatea economică. Recent, guvernul a aprobat memorandumul BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) care țintește schemele de optimizare a profiturilor utilizate de companiile multinaționale sau de grupurile de companii”, explică Andreea Steinhart, partener Contexpert. Ea precizează că prețurile de transfer au impact asupra întregii configurări a activității companiei. De exemplu, având în vedere că prețurile de transfer influențează modul în care venitul impozabil este distribuit în alte țări, cu diferite rate de impozitare, sunt afectate veniturile acționarilor.

Mai multe, aici: http://www.profit.ro/stiri/preturile-de-transfer-val-de-controale-la-ce-trebuie-sa-se-astepte-companiile-15564359

loading...
Loading...

Citește și

Prins când conducea un autoturism cu un permis FALS! L-a luat din Germania!

La data de 16 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Negomir au surprins …

4 comentarii

 1. Am inteles…va fi omor la micii comercianti.In ritmul asta, peste o scurta perioada de timp, nu o sa mai aiba pe cine sa controleze.Vor ajunge mai multe organe de control (bugetari) decat societati comerciale.Haideti sa ne angajam toti la stat ,pentru ca salariile sunt mai mari,programul este fix,iar jobul mai stabil.

  • Ai dreptate daca acei comercianti sunt parte a unui grup de firme (intra-grup)iar tranzactia nu se incadreaza in ”intervalul de piata”,caz in care se considera ca profiturile obtinute de parti in urma tranzactiei nu sunt corecte si afecteaza impozitele si taxele platite.Sunt vizate in special companiile multinationale si grupurile de companii care prin aceste preturi de transfer al bunurilor, serviciilor si drepturile de proprietate intelectuala cresc profiturile platite de grup in tarile cu fiscalitate redusa sau reduc profiturile in tarile unde fiscalitatea este mare .ANAF urmareste ca profiturile sa fie inregistrat si impozitat acolo unde este obtinut.Seara buna tuturor!

   • Woow, INNA! Ai surprins exact esența a ce înseamnă ” prețuri de transfer” !Excelent comentariu( mai bine nici eu nu puteam sa explic😛) ! Nici nu știi ce bine-mi pare ca nu mai esti ” posedata- dedublata”, mai ales ca se poarta ! Observator rămâne doar cum s-a autointitulat! Nu știa ce reprezintă prețurile” de transfer”, acum citește si cum după caligrafie pare școlit, nu-l apuca miezul nopții la fel ca la ora postării!! Mai deștept, mai liniștit! Nu esti ” grup de firme” , nu vine Bau-bau !! In Gorj putea sa vina doar la unul , dar e sub protecția legii 85/2014!
    Astăzi am încercat sa-ți răspund , gazeta m-a informat ca mi-am ” consumat ” tichetele! Se mai întâmpla sa fiu, probabil, pus sub „observației”!

    • Hmmm… beleao!Ai impresia ca eu nu stiu ,cumva,de binecuvantarea Legii 85/2014?Daar…ce tichete? Ai fost ciufut,nu ciufulit?Aoleoooo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *