VAL de procese împotriva CEO. Sute de MINERI își cer DREPTURILE salariale!

mineri

Câteva sute de mineri au formulat acțiuni în instanță împotriva Complexului Energetic Oltenia prin care solicită obligarea companiei la acordarea unor drepturi salariale începând cu luna noiembrie 2013 și până la rămânerea definitivă a deciziilor judecătorești.

Aproximativ 300 de mineri au chemat în judecată, doar în ultimele săptămâni, Complexul Energetic Oltenia și au solicitat instanței să oblige compania să le plătească sporul de tură, adică 5,5% din salariul de bază, începând cu luna noiembrie 2013 și până în ziua finalizării proceselor.
În mai 2014, CEO explica, într-un comunicat că, în conformitate cu prevederile CCM aplicabil la nivelul companiei, sporul de tură continuă se acordă numai salariaților sucursalelor Electrocentrale Rovinari, Turceni, Ișalnita și Craiova II, acolo unde activitatea nu poate fi întrerupta și se desfășoară 24 de ore din 24, pentru că la nivelul Diviziei Miniere, activitatea nu impune continuitate, cărbunele fiind depozitat și utilizat după necesități, iar minerii beneficiază de spor de lucru de 75% din salariul de bază, respectiv 100% pentru zilele de sâmbătă și duminică, Ziua Minerului și alte sărbători legale.
Minerii mizează, în fața judecătorilor de la Tribunalul Gorj, pe o prevedere din Contractul Colectiv de Muncă potrivit căreia și ei se încadrează în personalul care beneficiază de sporul de 5,5% nu numai salariații din structurile energetice ale companiei, astfel sunt așteptate alte câteva sute de acțiuni îndreptate împotriva CEO din partea angajaților Diviziei Miniere.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

2 comentarii

  1. Spor de fidelitate

    Cei de la Termo primesc spor de fidelitate în schimb cei de la Divizia Minieră nu . De ce ? Toți sunt salariații complexului.

    • pentru ca asa au semnat liderii de sindicat ei atunci erau catelusii lui ciurel la ordinul acestuia si la promisiunile acestuia ca le da beneficii personale au spart FNMul si au semnat tot ce a vrut ciurel si au luat teapa ca si noi minerii RUSET a fost pus director iar prostii …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *