Verdict pentru polițistul Pasăre, după exact un an de când i-a cerut unei tinere să întrețină relații sexuale în sediul Poliției Urdari

pasare

Magistrații Judecătoriei Tg-Jiu au decis, ieri, să dea un prim verdict în dosarul în care fostul șef al Postului de Poliție Urdari, Nicu Pasăre, este judecat pentru favorizarea făptuitorului, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și uz de fals, exact în ziua în care se împlinește un an de când agentul de poliție a fost reținut. Polițistul Pasăre s-a mai ales, între timp, cu o nouă acuzație, cea de mărturie mincinoasă, fiind deja trimis în judecată, alături de un comisar șef din IPJ Gorj și de concubinul uneia dintre femeile căreia i-a cerut să întrețină raporturi sexuale în sediul postului de poliție pe care-l conducea.

«Scurt, aicea, cinci minute»

Judecătorii au amânat pronunțarea unei soluții, în dosarul în care agentul de poliție Nicu Pasăre a fost trimis în judecată sub acuzațiile de favorizarea făptuitorului, uz de fals și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, la 20 octombrie. În aceeași zi a anului trecut, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu l-au reținut pe Pasăre, sef al postului de poliție de la Urdari, la acea dată, după un flagrant pus la cale de o femeie pe care polițistul o prinsese la furat, dar pe care o scăpase de un dosar penal în schimbul unor favoruri sexuale.
Potrivit actului de inculpare, în luna iulie a anului trecut, Bebe Rică Tauru și concubina acestuia, Alexandra Simina Podărelu, au fost prinși de șeful de post Nicu Pasăre, după ce furaseră cărbune. Polițistul a convenit cu femeia să nu-i întocmească dosar penal concubinului acesteia, întrucât acesta mai era cercetat penal în alte cauze. Procurorii au descoperit că, în procesul verbal, polițistul a atestat în mod mincinos faptul că la data respectivă a surprins-o numai pe Simina Podărelu în timp ce transporta cărbune sustras, iar în aceeași zi, în timp ce se aflau în sediul Postului de Poliție Urdari, polițistul a pretins favoruri de natură sexuală pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător activitatea de cercetare penală și de a soluționa favorabil cauza. Pentru întreținerea raporturilor sexuale, Nicu Pasăre a convenit cu femeia ca aceasta să-l contacteze după data de 23 august, când polițistul urma să se întoarcă din concediu, iar concubinul acesteia părăsea țara.
Femeia l-a denunțat pe polițist, iar procurorii i-au organizat un flagrant. Pasăre i-a pretins și a încercat să întrețină raporturi sexuale cu femeia chiar în sediul postului de poliție și ”i-a cerut explicit acesteia să întrețină raporturi sexuale: «Scurt, aicea, cinci minute», iar în acest sens a prins-o pe martoră de în brațe și a atins-o în zona sânilor, peste hainele cu care era îmbrăcată”, se arată în rechizitoriu.
Simina Podărelu nu este singura femeie care a depus plângere împotriva polițistului, ci și o angajată a unei firme de pază pe care Pasăre o inspecta frecvent la locul de muncă, în turele de noapte şi îi cerea favoruri de natură sexuală.

Un nou dosar penal

În luna iunie a acestui an, polițistul Pasăre s-a mai ales, cu un dosar penal și cu o nouă acuzație, de mărturie mincinoasă, de această dată. Pasăre a fost deja trimis în judecată, alături de comisarul șef Ion Daniel Morie, acuzat și el de comiterea aceleiași infracțiuni. Partener în acest dosar îi este lui Pasăre chiar Bebe Rică Tauru, concubinul femeii din Urdari căreia i-a cerut să întrețină raporturi sexuale în sediul postului de poliție pe care-l conducea. Cei doi polițiști sunt acuzaţi ca au falsificat documente dintr-un dosar pe care îl instrumentau ce viza un incident cu hoții de lemne.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

Se întâmplă la Judecătoria Târgu-Jiu, după cinci ani de la moartea unei tinere cântărețe

Clipe grele pentru familia interpretei de muzică populară, Alina Firiza, care și-a pierdut viața într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *