VESTE BUNĂ! Angajații primesc câte 150 de lei, mâine

Românii primesc o veste bună înainte de 1 iunie, Ziua Copilului. Angajatorii și-au propus să le dea câte un tichet de 150 de lei pentru a le lua un cadou micuțului care îi așteaptă acasă.

Aceste bani nu se impozitează și se află în regimul de tichete cadou, potrivit noului Cod Fiscal.

„Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei”. Prevederea apare în normele metodologice ale Codului Fiscal, referitoare la articolul 76 din Cod, unde se face referire la veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

De asemenea, de acest tichet pot beneficia ambii părinți, chiar dacă lucrează la aceeași firmă. Angajatorul poate oferi cei 150 de lei atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, deci o familie cu doi copii poate primi, în total, echivalentul a 600 de lei fără ca banii să fie impozitaţi, conform economica.net.

loading...
Loading...

Citește și

PNL depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului!

PNL urmează să depună miercuri, în Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.