Veste BUNĂ: SCAD impozitele la Târgu Jiu! Cum îi afectează pe AFACERIŞTII locali

finante-gara

La ședința de ieri a Consiliului Local Târgu Jiu, consilierii au votat pentru scăderea impozitelor și taxelor. Este vorba despre impozitarea clădirilor rezidențiale și clădirilor anexă.

Astfel, târgujienii vor plăti impozite mai mici pe imobile, începând cu 1 ianuarie 2017. Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost redus substanţial nivelul impozitării, în special la agenţii economici. Scăderea este cu 10% la persoanele fizice şi cu aproape 40% la persoanele juridice.

O reducere mare pentru persoanele juridice

sedinta-primarie07

Directorul Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Mariana Budulan, a declarat că nivelul încasărilor va fi mai redus cu 3 milioane de lei, ca urmare a reducerii impozitelor pe clădiri. O reducere cu 10 la sută, maximum prevăzut de lege, la impozitul pe clădiri ale persoanelor fizice. De la cota de 0,09, la 0,08, minimum prevăzut de Codul Fiscal. Pentru persoane juridice, avem o reducere mare la impozitul pe clădiri. De la 1,5%, la 1,1% cotă pentru anul următor, deci o scădere de 40%”, a spus aceasta.

loading...
Loading...

Citește și

Burse de 1.000 de euro pentru copiii TALENTAȚI din Gorj!

Clubul Rotary Târgu Jiu demarează Proiectul „Burse de Excelență Rotary”, iar în acest an vor …

3 comentarii

  1. Adică sa ințeleg ca impozitele se reduc pentru firme? Ca au băgat acolo un 10% pentru cetățeni ..e așa de ochii lumii. Deci persoanele juridice adică Vîlceanu, Lemnaru, Sarcină etc..și toți afaceriștii locali vor plăti cu 40% mai putin la impozit. Bravo!!!!))) aministr. fiscală ați dat cu m ucii în fasole

  2. angajat primarie

    Domnul Carciumaru Florin dupa ce si-a angajat in Primaria Tg-jiu 6 rude,grup de rude format din 3 fufe si 3 betivani acuma vine si isi plateste tributul afaceristilor din Tg-jiu prin aceasta scadere,de ce nu a scazut impozitul cu 40 % pentru persoanele fizice si cu 10% pentru persoanele juridice?Desteptati-va oameni buni ca altfel muriti tot prostiti de acest individ numit primar…

  3. STAREA NATIUNII ROMANE, ALTOITA PE GORJENI!!! Se ia una bucata ziarist de gazeta locala, specialista!! S-o citesti cum tuna si fulgera impotriva ” asa zisilor manageri” , ca trec la masuri contrare cu ale specialistei Horvath! Buuuuun!! Acum se ia una bucata de director( vorba vine) , mare probabilitatea absolventa a secției FF din ISE -ul craiovean! Si o luluta plus un al dobitoc, postac de-al lui Matei! Ce obtinem?
    Horvath, Budulan, luluta, etc scaderea de la 1,5% a impozitului pe cladiri la 1,1% din valoarea de inventar reprezinta o diferenta de 27%!!! Demonstratie : la o valoare de inventar de , sa zicem 10.000 lei, in vechea formula de calcul s-ar fi obținut un impozit de 150 lei! Pe aceeasi logica , la 1,1% rezula 110 lei ! Diferenta dintre 150 si 110 este de fix 26,(7)%! Pe aceiasi logica matematica , nu calcul din neuronul lui Horvath si Budulan, impozitul pentru persoane fizice scade cu 11, 8%!
    Horvath, Budulan, luluta, angajat( la fel de prost) la primarie, vai de voi si de noi, ca suntem contemporani cu voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *