Veste MARE pentru TOŢI ABONAŢII RCS&RDS!

Veste MARE pentru TOŢI ABONAŢII RCS&RDS! IATA ce li se PREGĂTEŞTE

RCS & RDS, cea mai mare companie de comunicaţii fixe din România, va împrumuta 375 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni și 1,43 miliarde de lei (317 milioane de euro) prin contractarea unui credit bancar, ambele derulate prin compania-mamă Cable Communications Systems, înregistrată în Olanda, şi garantate cu activele companiei. Informaţiile sunt dezvăluite de agenţia de rating Standard & Poor’s (S&P), care a confirmat luni ratingul Cable Communications Systems (RCS & RDS) la „B+” şi şi-a modificat perspectiva asupra companiei de la stabilă la pozitivă, anunţând posibilitatea unei îmbunătăţiri a ratingului în următoarele 12 luni.

Alte informaţii importante dezvăluite de S&P:

  • Operaţiunile de telefonie mobilă ale companiei (Digi Mobil) au trecut pe profit operaţional în trimestrul al doilea din acest an şi au o cotă de 11% pe piaţa din România per total, respectiv 23% din piaţa de abonamente mobile, acest ultim procent fiind deja cunoscut. Asta înseamnă că operaţiunile mobile ale RCS & RDS au fost pe pierdere până în primul trimestru din acest an. Drept referinţă, S&P notează că primii doi operatori mobili din România după cota de piaţă sunt Orange (36%) şi Vodafone (22%).
  • Datoriile RCS & RDS, de 659 milioane de euro, vor rămâne în linii mari aceleaşi după operaţiunea de refinanţare pregătită pentru viitorul imediat, însă ponderea obligațiilor în euro va scădea semnificativ, de la 65% la 40%, ceea ce va reduce riscul valutar la care se expune compania.
  • Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) al RCS & RDS, pe care îl mai putem numi profit operaţional sau profit brut, va ajunge aproape de 30% în acest an ca marjă din venituri, de la 27% în 2015. Profitabilitatea companiei a fost ajutată în principal de performanţele solide ale operaţiunilor de comunicaţii fixe ale companiei din România şi Ungaria, care şi-au majorat cu 5-7%, respectiv 10-13% numărul de clienţi în ultimul an.
  • RCS & RDS ar putea lansa un serviciu de telefonie mobilă şi în Ungaria, având în vedere că a achiziţionat deja licenţe wireless acolo. Investiţia ar fi însă semnificativă, la fel ca în România, notează agenţia de rating.
  • Analiza Standard & Poor’s nu pomeneşte nimic despre extinderea RCS & RDS pe piaţa furnizării de energie, banii investiți sau perspectivele acestei investiții.

În opinia analiştilor S&P, RCS & RDS este avantajată de poziţia solidă şi performanţele bune ale operaţiunilor din România şi Ungaria, unde se bucură de cote de piaţă semnificative, de trecerea pe profit a Digi Mobil, de reţelele „de ultimă generaţie” pe care le operează şi de diversificarea operaţiunilor.

Pe de altă parte, punctele slabe ale RCS & RDS ar fi, în opinia Standard & Poor’s, tocmai expunerea pe pieţe din Europa de Est: monedele în care îşi încasează veniturile sunt volatile, iar compania este mică faţă de giganţii globali cu care concurează şi care au mai mult spaţiu de manevră inclusiv din punct de vedere financiar.

sursa: http://jurnalmm.ro/veste-mare-pentru-toti-abonatii-rcsrds-iata-ce-li-se-pregateste/

loading...
Loading...

Citește și

Atac armat în supermarket!

Atac armat într-un supermarket din sudul Franței. Mai multe persoane au fost luate ostatice. Incidentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *