Veste proastă pentru doctori

Curtea Constituțională a judecat cinci obiecții de de neconstituţionalitate dintre care a admis una, a respins una, iar restul de trei au fost amânate.

Sesizarea admisă de CCR prevede majorarea salariilor angajaților din Ministerul Transporturilor

În 11 iulie, Executivul a sesizat Curtea cu privire la dispoziţiile Legii privind aprobarea OUG 68/2015, care vizează măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, adoptată de Parlament în 28 iunie.

Guvernul preciza atunci că are „obiecţii asupra unui amendament ce a fost introdus în actul normativ şi adoptat în plenul Camerei Deputaţilor” prin care se propune „majorarea salariilor de bază ale personalului din cadrul Ministerului Transporturilor cu 23 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută, respectiv o majorare salarială de 57,5%, începând cu 1 septembrie 2016”.

Sesizarea respinsă de CCR prevede Legea privind salarizarea uitară, iar prevederea contestată la CCR dorea ca doctorii din care activează în domeniul în care au obținut titlul să aibă un spor de 15%.

Executivul a sesizat, în luna iulie, Curtea cu privire la Legea pentru completarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi stabilirea unor măsuri fiscal-bugetare, adoptată de Parlament în iunie.

Guvernul a precizat atunci că are mai multe obiecţii asupra unor articole ce au fost introduse în actul normativ, printre care 19.1 care prevede acordarea către personalul bugetar care posedă titlu ştiinţific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care a obţinut titlul ştiinţific respectiv.

Potrivit Executivului, această situaţie este reglementată prin OUG 57/2015 şi, ca urmare, apare problema riscului interpretării „confuze” şi „discreţionare” a legislaţiei, „cu consecinţa aplicării subiective a acesteia, de către angajator”.

Sursa: Stiripesurse.ro

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Încă un accident în capul de pod de la Drăguțești! Un tânăr a MURIT celălalt în stare GRAVĂ!

În jurul orei 00:10 ISU Gorj a fost silicitat sa intervina la un accident rutier …

3 comentarii

  1. Cea Mai proasta veste pentru doctorii si asistentele de pe Tudor este ca a venit SEF SOARE ,,,, Să vezi acum variante de sinucidere marca ,, Soare”!! Sa vedeti racolari de pacienti!!!!! Sa te tii tata!! Poate iti ajuta Dumnezeu nea ioane si ajungi la ….. Soare!!!!!!💪🏿

  2. este adevarat asa

  3. nu este deloc o veste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *