sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 6:44

Veste proastă pentru mame. Mai puţini bani pentru creşterea copiilor

Rămasi fără timp ieri, senatorii au lăsat, pentru astăzi, ordonanța prin care au fost plafonate indemnizațiile pentru mame. 8.500 de lei este maximul pe care îl poate primi un părinte pentru creșterea copilului. Indiferent de salariul care îl are.

Senatorii vor dezbate și vor vota, astăzi, ordonanța de urgență care plafonează indemnizațiile pentru creșterea copiilor până la echivalentul a 1.800 de euro. Cel puţin 1.100 persoane sunt afectate de această măsura.

Plafonul a fost stabilit la 8.500 de lei, nivelul maxim din Germania, potrivit ministrului Muncii

În prezent, indemnizația se acordă în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimii 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, și nu poate fi mai mică de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

loading...
Loading...

Citește și

Catalog eMAG Black Friday 2017 – Vezi Reducerile

3 comentarii

  1. Eu inteleg talibanismul frustratilor care au pierdut alegerile,in sensul ca doar atata pot,dar sa ai nesimntirea sa spui ca 1800 de euro e o „veste proasta”,chiar le intrece pe toate!!!Continuati cu propaganda aceasta proasta,”strategie”impusa de PDL-isti,transformati in lupi moralisti si o sa vedem in2020!

  2. erau prea multi….

  3. George Bradeanu

    Toti copiii au drepturi egale.
    Aceasta indemnizatie ar fi trebuit plafonata la 4500 lei. Pentru o tara ajunsa la anaghie, care e inglobata in datorii, plafonarea de 1800 euro e suma prea mare. Nu zic, acordarea indemnizatiei de cresterea copilului e absolut necesara, e foarte bine ca e pe 24 de luni, si cred ca ar trebui acordata si o subventie pt cresa, astfel incat parintii sa plateasca doar o suma modica. Copiii sunt viitorul acestei tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.