Veste șoc pentru proprietarii care și-au modificat locuința!

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a legii dării în plată, BRD a primit în jur de 50 de notificări. Este a doua instituţie de credit care face public numărul notificărilor primite în contul legii 77/2016, după Raiffeisen Bank. Mare parte din notificările primite de BRD nu se încadrează în condiţiile legii. BRD pune sub semnul întrebării aplicarea legii dării în plată pentru clienţii care au datorii la întreţinere sau au făcut modificări interioare la imobilul supus dării în plată.

“Cea mai mare parte a celor 50 de notificări centralizate de bancă până în prezent sunt credite aflate deja în executare, și în legătură cu care discuțiile vor continua, iar o altă parte sunt  credite care nu se încadrează în condițiile legii – în principal credite care depășesc plafonul stabilit de lege„, explică reprezentanții BRD. Banca va continua negocierile cu cei care  au creditele ipoetcare în executare.

În acest sens, banca precizează că se află într-o pozitie fericită datorită faptului că nu a acordat credite în monede exotice, nu a fost implicată în litigii privind clauze contractuale abuzive, și în plus este de facto liderul de piață în programul Prima Casă. Toate aceste fapte conduc la constatarea că legea dării în plată are un impact redus asupra portofoliul de credite existent al BRD.

„Această lege a fost în centrul unei dezbateri fără precedent în ultimii ani. S-au exprimat în privința ei clienții, băncile și asociațiile de breaslă, societatea civilă, instituții internaționale importante, instituția prezidențială, la fel au făcut-o și trei dintre cele patru puteri într-o democrație : executivul, legislativul și mass-media,  de multe ori cu poziții divergente.

Sursa  http://www.economica.net/brd-multe-din-cele-50-de-notificari-primite-depa-esc-plafonul-maxim-impus-de-darea-in-plata_120341.html#ixzz4AEIynCT6

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Încă un accident în capul de pod de la Drăguțești! Un tânăr a MURIT celălalt în stare GRAVĂ!

În jurul orei 00:10 ISU Gorj a fost silicitat sa intervina la un accident rutier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *