Vești BUNE pentru ANGAJATE! Vor primi mai mulți bani

Prima schimbare este ca se verifica daca in ultimii doi ani ai obtinut venituri impozabile timp de minum 12 luni ca sa beneficiezi de concediu pentru cresterea copilului. Este bine ca s-a prelungit perioada pentru ca la cum sunt job-urile acum, azi il ai maine nu-l mai ai, poate reusesti in doi ani sa ai stabilitate in vechime.
De asemenea s-a modificat indemnizatia care nu o sa mai fie o suma maxima admisa, doar suma minima o sa fie limitata. Indemnizatia lunara o sa fie 85% din media veniturilor nete realizate in ultimile 12 luni din ultimii doi ani.
Indemnizatia nu poate sa fie mai mica decat 85% din salariul minim brut pe tara si astfel de la 1 iulie suma minima o sa creasca de la 600 lei la 1062 lei.
Urmatoarea schimbare e faptul ca nu mai exista optiunea 1 an sau 2 ani sa stai in crestere copil. Durata de stat acasa acum este unica: 2 ani.

Bineinteles ca poti sa te intorci la munca daca doresti asta. Daca se intampla asta mai repede de 2 ani primesti pe langa salariu si un stimulent de insertie de 50% din indemnizatia minima, adica suma de 531 lei de la 01.07.2016.

Vestea buna este ca se aplica si parintilor care sunt in prezent in crestere copil si chiar iti poti modifica optiunile de pana acum. De exemplu daca ai trecut de 1 an de crestere copil si copilul nu a implinit 2 ani dar stai acasa in concediu fara plata, poti sa modifici si beneficiezi de indemnizatie.

Sursa: contabil-brasov.ro

loading...
Loading...

Citește și

EXPLOZIE pe Minerilor! Bărbat preluat de SMURD!

În urmă cu puţin timp, într-un apartament pe strada Minerilor din Târgu Jiu, a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *