Veşti bune pentru români

Ministrul canadian al Imigrației John McCallum vine sâmbătă la Bruxelles cu scopul de a soluționa vechea dispută pe tema liberalizării vizelor cu România și Bulgaria, înainte de reuniunea de săptămâna viitoare a Comisiei Europene (CE) dedicată reciprocității în acest domeniu și pentru a deschide, astfel, calea către ratificarea unui acord de liber-schimb (CETA) între Uniunea Europeană și Canada, relatează CBC News.

Ottawa se vede nevoită să acționeze. după stabilirea în octombrie a semnării Acordului Economic și Comerical Cuprinzător (CETA) cu UE. Altfel ea riscă un vot de veto din partea Bucureștiului și Sofiei, nemulțumite de faptul că românii și bulgarii sunt tratați ca cetățeni europeni de mâna a doua, comentează postul, scrie News.ro.

 Canada și Statele Unite au primit în aprilie trei luni suplimentare pentru a se conforma politicii UE de reciprocitate în privința liberalizării vizelor. Este necesar ca cele două țări, ai căror cetățenii nu au nevoie de vize UE, să liberalizeze vizele pentru toți cetățenii Uniunii.

Canada le cere în prezent să obțină vize turistice cetățenilor României și Bulgariei, în timp ce Statele Unite cer vize cetățenilor din cinci state membre ale blocului european.

Comisia Europeană urmează să se întâlnească pe 13 iulie să analizeze dacă să impună vize canadienilor și americanilor.

Biroul lui McCallum a confirmat pentru CBC News că ministrul va participa, între 10 și 12 iulie, la Bruxelles, la reuniuni în vederea susținerii adoptării CETA și pentru a „reitera poziția Canadei cu privire la mecanismul reciprocității”.

Sursa: Profit.ro

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Tânăra din Târgu Jiu care a câștigat 100.000 de EURO și FAIMA a mii de români !

Câştigătoarea Silvia din Targu Jiu de la “Bravo, ai stil! All Stars” s-a făcut cunoscuta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.