Vești noi despre vreme! Vezi ce se va întâmpla MÂINE!

Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza în regiunile sudice şi sud-vestice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în special în Câmpia Română şi în Câmpia de Vest, informează ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică, valabilă vineri şi sâmbătă, vremea urmând să fie călduroasă în toate regiunile şi, local, caniculară, temperaturile ajungând, izolat, chiar la 37 de grade Celsius

„În intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri în regiunile sudice şi sud-vestice, iar sâmbătă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în special în Câmpia Română şi în Câmpia de Vest”, potrivit ANM.

Sursa citată arată că, în cursul zilei de duminică, în Sudul, Centrul şi Estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

 Vineri

ÎN ŢARĂ

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza şi seara în zona montană, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în sud-est.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea călduroasă va persista, în orele prânzului local va fi caniculă în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27…28 de grade pe litoral, până la 37 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în zonele montane şi submontane, iar spre sfârşitul nopţii în extremitatea vestică şi nord-vestică, unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

http://www.mediafax.ro/social/prognoza-meteo-vreme-caniculara-vineri-si-sambata-izolat-temperaturile-ajung-si-la-37-de-grade-16697367

loading...
Loading...

Citește și

ACUM: Accident lângă trecerea de pietoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.