Vezi câți bani s-au strâns pentru Cumințenia Pământului

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că până în prezent s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei “Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși, scrie Agerpres.

“Până în momentul de față s-au colectat 129.526 de euro, dintre care mai mult de 60% în ultimele zile de când am lansat aceste spoturi (tv — n.r.). Sigur, suma nu e mare, dar mă încurajează faptul că atunci când există o mobilizare și subiectul este prezent, există o mobilizare și din partea oamenilor. Vom menține acest subiect, această temă prezentă în zilele, săptămânile și lunile următoare atât în țară, cât și în diaspora”, a afirmat prim-ministrul la lansarea oficială a campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii ‘Cumințenia Pământului’.

Șeful Executivului a susținut totodată că este un optimist convins și că mizează pe succesul campaniei, dar este dispus să își asume personal un eventual insucces. “Dacă e un succes, e un succes al cetățenilor români. Dacă este un insucces, sigur, eu mi-l asum ca atare, dar asta înseamnă că ne mobilizăm greu la astfel de lucruri și așa cum s-a spus aici, indiferent dacă se strânge sau nu suma — eu sper că se strânge—, (…) e un început. Dacă țin eu bine minte, de la Ateneul Român încoace, deci în România modernă, nu prea au mai îndrăznit Guvernele să lanseze astfel de campanii. Eu prefer să lansăm această campanie, indiferent de rezultatul ei, pentru a avea un început. Pentru că, de acum înainte, oricât efort ar face un Guvern, oricât efort ar face un stat, din ce în ce mai mult cultura o să ne-o apropiem în măsura în care cetățenii or să dorească să facă lucrul acesta”, a conchis prim-ministrul. La evenimentul de la Palatul Victoria au fost prezenți ministrul Culturii, Corina Șuteu, Doina Lemny — muzeograf-cercetător la Centrul Pompidou din Paris, dar și actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc în calitate de susținători ai campaniei.

 

loading...
Loading...

Citește și

Preot MORT de BEAT cărat lângă sicriu la slujba de înmormântare! Foto!

Un preot beat  a ajuns celebru pe Internet! Asta pentru că imaginile cu el întins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *