miercuri , 28 iunie 2017 - 22:12

Vezi CÂȚI BANI va primi un medic primar cu vechime pentru o gardă în weekend

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90%.

„De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la alt nivel. (…) Un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50%, care este minim pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei.

De asemenea, pentru o gardă în weekend, atunci când sporul este de 50% până la 100%, dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 de lei, iar dacă ne raportăm la nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei“, a declarat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani.

 „Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani într-o unitate clinică, cu un spor de weekend şi calculăm cu un spor de 100%, va primi 1.200 de lei în mână, iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, va lua 800 de lei bani în mână“, a mai spus Voiculescu.

El a adăugat că există „loc de îmbunătăţire“, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugând că este un pas important.

„Vorbim despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90 şi ceva la sută“, a conchis Voiculescu.

loading...

Citește și

FOTO: Investirea lui Romanescu în funcția de primar. Vezi cine a venit!

Marcel Romanescu este investit în aceste momente în funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.