vineri , 9 decembrie 2016 - 7:47

Vezi CÂȚI BANI va primi un medic primar cu vechime pentru o gardă în weekend

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90%.

„De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la alt nivel. (…) Un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50%, care este minim pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei.

De asemenea, pentru o gardă în weekend, atunci când sporul este de 50% până la 100%, dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 de lei, iar dacă ne raportăm la nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei“, a declarat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani.

 „Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani într-o unitate clinică, cu un spor de weekend şi calculăm cu un spor de 100%, va primi 1.200 de lei în mână, iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, va lua 800 de lei bani în mână“, a mai spus Voiculescu.

El a adăugat că există „loc de îmbunătăţire“, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugând că este un pas important.

„Vorbim despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90 şi ceva la sută“, a conchis Voiculescu.

loading...

Citește și

Iată cum au votat consilierii locali în cazul revocării lui Adi Tudor și funcția de viceprimar

Proiectul de revocare din funcția de viceprimar, inițiat de câțiva consilieri locali, împotriva lui Adi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.