miercuri , 13 decembrie 2017 - 9:26

Vezi ce se întâmplă cu mașinile second-hand aduse în Târgu Jiu!

targ-auto-2

Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în prima jumătate a acestui an cu 19,2% ale acestui an față de primele șase luni ale anului trecut, până la 175.317 de unități, potrivit datelor publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS). Înmatriculările sunt dominate însă de autoturismele second-hand aduse din străinătate, în timp ce mașinile noi reprezintă doar în jur de 20% din total.

În primul semestru al anului trecut au fost înmatriculate 147.139 de autoturisme. În al doilea trimestru al acestui an, înmatriculările de autoturisme – principalul segment al pieței – a crescut cu 13,8% față de al doilea trimestru din 2015, de la 81.087 la 92.295 de unități. Cumulat pe primele șase luni, numărul de autoturisme noi și la mâna a doua înmatriculate în România a fost de 175.317. Singurul segment care a scăzut în primul semestru a fost cel al autobuzelor și microbuzelor, cu un declin 7,9%, la 1.296 unități înmatriculate. În schimb, înmatriculările de autovehicule de transport marfă au crescut cu 17,5%, la 52.312 de unități, scrie profit.ro. Datele publicate de INS includ înmatriculările cumulate de mașini noi și second-hand, fără a exista detalii legate de ponderea mașinilor noi sau de ocazie în totalul înmatriculărilor.

loading...
Loading...

Citește și

Energia, mai scumpă din ianuarie

Preţul energiei pentru consumatorii care sunt alimentaţi în regim de serviciu universal va creşte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.