Vezi ce taxe trebuie să PLĂTEŞTI, dacă vrei să pleci în vacanţă!

vacanta-1

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Gorj trece printr-o perioadă destul de aglomerată. Sezonul estival a început iar gorjenii se pregătesc să plece în vacanţă în străinătate. Taxele pentru obţinerea unui paşaport diferă în funcţie de tipul acestuia.

Valeriu-Surupaceanu-pasapoarteNumărul celor care solicită eliberarea unui paşaport a crescut semnificativ în ultima lună a acestui an. Cele mai solicitate sunt paşapoartele electronice, care au o valabilitate pentru o perioadă de cinci ani. Destul de căutate sunt şi paşapoartele temporare, în special de cei care sunt grăbiţi nu pot aştepta termenul de 14 zile, cât durează eliberarea paşaportului electronic. Acestea se pot face pe loc, fiind valabile un an de zile. „A început să fie aglomeraţie pentru că a început sezonul estival şi mulţi, mai ales părinţii, îşi doresc să facă vacanţa în străinătate şi trebuie să facă paşapoarte individuale pentru copii. Cele mai solicitate sunt cele electronice pentru că au o valabilitate mai mare şi mulţi optează pentru această opţiune pentru a nu mai face un drum la noi. Cei care grăbesc pot opta pentru paşaportul temporar care este valabil un an de zile şi avem destul de multe solicitări şi din acest punct de vedere. De exemplu, ieri (marţi, n. red.) au fost 32 de cereri pentru eliberarea acestui tip de paşaport. Comparativ cu aceeaşi perioadă, în luna mai am avut 655 de cereri şi eliberări, iar în luna iunie avem 745 de cereri”, a declarat şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Gorj, Valeriu Surupăceanu.

Taxele variază

„Taxele diferă în funcţie de tipul paşaportului solicitat şi de vârsta persoanei care solicită paşaportul individual. Pentru paşaportul temporar, costul este acelaşi pentru toată lumea şi se achită o taxă de 97 de lei la CEC şi o sumă de 122 de lei la Finanţe. Pentru paşaportul electronic, pentru minorii sub 14 ani, taxa la CEC este de 236 de lei şi 22 de lei la Finanţele Publice. Pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani, taxa este de 261 de lei la CEC şi 22 de lei la Finanţe”, a mai precizat comisarul şef Valeriu Surupăceanu.

loading...
Loading...

Citește și

Fotovoltaicii au dat statul în judecată!

Un grup de producători de energie din surse solare (fotovoltaice) şi regenerabile a depus o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.