duminică , 17 decembrie 2017 - 12:07

Vezi pentru ce vei PLĂTI MAI PUȚIN!

Taxa pe valoare adăugată pentru serviciile de sport şi fitness ar putea să fie redusă de la 20% la 9% potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal, depus la Senat de deputaţii Valeriu Steriu şi Eugen Tomac, transmite Agerpres.

În expunerea de motive, iniţiatorii susţin că propunerea de reducere a TVA la 9% pentru serviciile de sport calificat, cheltuielile de fitness şi nutriţie vine care urmare a unor „statistici alarmante atât în privinţa obezităţii, cât şi a numărului de săli de fitness pe cap de locuitor în România”.

„România se află pe locul al III-lea în UE în privinţa numărului de obezi şi este pe ultimul loc din UE în privinţa numărului de săli de fitness pe cap de locuitor. Finanţările publice pentru promovarea sportului şi în infrastructură sportivă din ultimii ani sunt dezastruoase. Un tânăr din trei nu face deloc sport, iar două treimi fac sport doar de câteva ori pe lună. La nivel european, statele membre au înţeles importanţa încurajării activităţilor fizice, astfel că zece state membre au adoptat o cotă a TVA redusă sau super redusă pentru serviciile de fitness. Acestea sunt: Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia, Finlanda şi Suedia – cotă redusă şi Luxemburg – cotă super redusă”, precizează iniţiatorii în documentul amintit.

Ei adaugă că, potrivit studiului epidemiologic ‘Obezitatea în România (ORO) – Prevalenţa obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România’, realizat de Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii, obezitatea afectează peste 20% dintre cetăţenii români cu vârsta peste 18 ani.

antena3.ro

loading...
Loading...

Citește și

ȘOCANT! Un tânăr din Tg-Jiu S-A SPÂNZURAT la numai 22 de ani, DIN CAUZA UNEI RELAȚII AMOROASE

Un tânăr de 22 de ani din Tg-Jiu a fost găsit spânzurat, vineri, de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.