duminică , 19 noiembrie 2017 - 5:13

Viaţă la patru ani lumină de Pământ

Planeta asemănătoare Pământului, Proxima b, care a fost descoperită în august, ar putea găzdui forme de viață extraterestră, datorită faptului că are apă pe toată suprafața, spun oamenii de știință de la CNRS (Marseille Astrophysics Laboratory), potrivit playtech.ro.

În plus, un alt aspect interesant e distanța mică față de Pământ. Până în acest moment, Proxima b e cea mai apropiată planetă de sistemul nostru solar, iar posibilitatea de a susține forme de viață extraterestre nu are cum să nu entuziasmeze comunitatea științifică.

Planeta se află la doar patru ani lumină de Terra și orbitează cunoscuta stea Proxima Centauri, aflându-se în zona considerată de unii ”locuibilă”. Asta în ciuda faptului că distanța dintre Proxima b și steaua ei este de 20 de ori mai mică decât cea dintre Pământ și Soare.

loading...
Loading...

Citește și

NEBUNIE de Black Friday! Ce MAGAZIN a vândut ZECI DE MII DE PRODUSE în două minute

La nici două minute de la startul Black Friday 2017, magazinul eMag vânduse deja 1.000 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.