Viceprimarii de Târgu-Jiu au achiziționat opere de artă pentru Cumințenia Pământului

expo-cumintenia
Primarul Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, împreună cu cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor, au fost primi ce au achiziționat ieri, una dintre lucrările realizate de artiști gorjeni.

cumintenie4
cumintenieMembri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Romania filiala Gorj (UAP), organizează o expoziție de pictură, sculptură și grafică pentru strângerea de fonduri necesare subscripției publice organizată de Guvernul României în vederea achiziționării lucrării „Cumințenia Pământului”, operă realizată de marele sculptor Constantin Brâncuși. „Am dorit să fim primii care achiziționăm o lucrare din această expoziție. Ne dorim foarte mult ca acest gest, pe lângă faptul că am reușit să fim alături de această inițiativă să fie un exemplu pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu, oameni de afaceri și pentru alte persoane publice. În afară de această achiziție, participăm și la strângerea de fonduri care se organizează la nivelul Primăriei Târgu Jiu“, a spus viceprimarul Adrian Tudor. Artiștii gorjeni care și-au expus lucrările le oferă spre achiziționare, iubitorilor de artă, la preț de atelier. 18 artiști și-au expus lucrările în cadrul expoziției ce se desfășoară astăzi până la ora 18 la sediul UAP din Târgu Jiu. Fondurile obținute vor fi donate în contul bancar indicat de Ministerul Culturii.

loading...
Loading...

Citește și

Ai cumpărat ASTA din LIDL? Conține SALMONELLA!

Producătorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH recheamă preventiv produsul ”Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *