VIDEO: CASTELUL din PIATRĂ, locul unde te simți ca un REGE! Vezi unde poți petrece ZILE de poveste, aici în Gorj!

castel-runcu-(1)

Castelul „Sfântul Gheorghe” sau Castelul din Runcu, așa cum îl știu mai toți locuitorii comunei gorjene ,este un adevărat loc de vis unde te poți simți cu adevărat rege sau regină. Palatul are 14 camere și poate fi închiriat de oricine dorește să-și petreacă câteva zile , parcă desprinse din poveşti.

În peisajul muntos al comunei Runcu – Gorj, şi-a făcut apariţia încă din anul 2000 un castel din piatră ce parea desprins din alte vremuri. Proprietarul, un om de afaceri – Virgil Kappes, cunoscut în sat ca „Tumbăr”, a avut nevoie de câțiva ani buni pentru a –și termina capodopera. Inițial, a dorit să – și construiască o căsuță de vacanță, dar …a realizat un palat. Așa că s-a hotărât să-l transforme în pensiune. Apoi, în anul 2012, Tumbăr, s-a răzgândit, castelul urmând să fie locaţia unui sanatoriu de lux pentru îngrijirea bătrânilor. Clădirea este construită de mai mulți ani, iar Tumbăr voia să-i dea o utilitate pentru a evita degradarea ei. În cele din urmă, omul de afaceri a renunţat şi la această idee, iar în prezent, locul este pus la dispoziţia turiştilor.

Atracţia zonei

adi-campeanu-(1)

Acum, castelul ce are 14 camere şi poate fi închiriat de turiștii care vor să petreacă câteva zile în zona gorjeană extrem de frumoasă. Singurul inconveninet este că, în acest moment, nu există un restaurant În schimb, turiști care aleg să se cazeze aici, trebuie să- și gătească singuri, existând în acest sens dotările necesare. „Una dintre atracțiile comunei noastre este Castelul din Runcu pe care îl știu mai toți locuitorii comunei. Acesta se află în satul Bâltișoara. Castelul nu poate fi numit un hotel pentru că nu se poate mânca acolo, cei care se cazează aici sunt nevoiți să-și gătească singuri” ne-a spus Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Nu vin foarte mulți turiști la castel!

Investitorul, un roman stabilit în Germania, a deţinut în Târgu Jiu o fabrică de sticlă, care a intrat în faliment. Potrivit sătenilor din Bâltişoara castelul nu este foarte vizitat. „ Mai vin turiști însă foarte puțini, să știți că nu văd prea des mașini aici. Cred că trebuia să facă şi o piscină, o terasă așa ar veni mul mai mulți oameni” ne-a spus o localnică.

loading...
Loading...

Citește și

Vezi ce evenimente au loc la Padeș și la Tismana!

În zilele de 30 şi 31 mai 2018, începând cu ora 16: 00, Agenţia pentru …

Un comentariu

  1. ,,stabilit in..unde,, !?A fost cindva par in loc de chelie,acum…mustati si foamete ! Nu dati informatii gresite ,e foamete mare,masinile inscrise pe Bulgaria si noi de dam cu ,,2 perechi,, !Haideti sa ne intilnim impreuna la Köln,sa vizitam Domul,vine si proprietarul castelului ?Liniste pe ,,frontul de est,, !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *