Video REVOLTĂTOR! Doi copii din Târgu Jiu ÎȘI PUN VIAȚA ÎN PERICOL în plină zi: „Și-a mai rupt unul mâna aici, nimeni nu face nimic!”


Casa Tineretului din Târgu Jiu a devenit un loc părăsit pe unde nu mai trece nimeni, din luna martie a acestui an aici nu mai funcționează absolut nimic. Aflată într-o stare deplorabilă, clădirea are în spate o scară de incendiu degradată care a devenit de ceva vreme locul de joacă preferat al câtorva copii din zonă.

 

Inconștienți, aceștia își pun viața în pericol, urcându-se pe acolo până sus pe clădire. Localnicii din zonă spun că au făcut și sesizări la poliție însă nimeni nu a luat nici o măsură. „În spatele blocului unde locuiesc se află Casa Tineretului unde există o scară de incendiu şubredă și ruginită de ani de zile. Problema este că poliţia a fost solicitată în zona pentru a lua măsurile necesare pentru ca cei mici să nu se mai urce pe ea. Chiar au existat incidente nefericite când au căzut de la o înălţime considerabilă. Nimeni nu ia nici o măsură şi este păcat că, doamne fereşte, ce se poate întâmpla dacă o să cadă unul din ei de la înălţimea la care s-a urcat băiatul din videoclip? Nu știu nici cui aparține clădirea, dar arată groaznic. Știu că a mai căzut un băiat mai mic decât cei din videoclip şi din câte am înţeles şi-a rupt o mână. Cei care se ocupă de clădire ar trebui să o desființeze până se hotărăsc ei ce să facă acolo”, spune o locatară din zonă. Aceasta ne-a trimis și un filmuleț în care apar doi băieți în timp ce se urcau pe scara de incendiu amplasată pe clădirea Casei Tineretului.

Cine se face vinovat de o eventuală tragedie?

Deși la sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul Județean Gorj anunța că au aprobat, în consiliu, decizia de a prelua clădirea (VEZI ARTICOL), ieri, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a anunțat că procedura nu a fost finalizată, deci cei care ar trebui să se ocupe în continuare de clădire sunt cei de la Fundația Județeană pentru Tineret Gorj.
Președintele Fundației Județene pentru Tineret Gorj, Marcel Alexandru Dumitrescu, spune că știa de faptul că un grup de copii urcă pe acea scară și chiar a stat de vorbă cu ei explicându-le că nu au ce căuta în acea zonă, cât despre administrarea Casei Tineretului, aceasta nu mai intră în atribuțiile sale, deși pe hârtie clădirea este încă a fundației aceasta a trecut din data de 30 ianuarie 2017 în domeniul public. Pentru a evita o eventuală tragedie, președintele Fundației Județene pentru Tineret Gorj s-a oferit să meargă și să improvizeze un grătar pentru a împiedica copiii să se mai urce. „În data de 30 ianuarie anul acesta, cladirea a trecut în domeniul public, iar lichidatorul care o are se află în procedura de lichidare… casa nu se vinde, este patrimoniul fostului UTC și într-adevăr aparține fundației, dar până o să aparțină o să mai dureze. Cât despre Consiliul Județean, aceștia încă nu au primit-o. Însă cel mai important este să rezolvăm această problemă așa că, până o să ajung eu în oraș, o să rog pe cineva să sudeze acolo sau să improvizeze cu niște sârmă să nu se mai poată urca nimeni. Și eu i-am prins o singură dată și le-am spus că este o scară din `78 de când s-a dat în folosință clădirea și ce se poate întâmpla dacă or să cadă de pe ea. Scara într-adevăr este degradată și le-am spus și lor să nu îi mai prind acolo, de atunci nu i-am mai văzut. Din luna martie acolo nu mai funcționează absolut nimic, însă mai trec pe acolo din când în când”, ne-a declarat președintele Fundației Județene pentru Tineret Gorj, Marcel Alexandru Dumitrescu.


loading...
Loading...

Citește și

Un supermarket, un restaurant și două magazine din Gorj, AMENDATE! Ce au găsit inspectorii DSV acolo!

În perioada 09 – 15.07.2018, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări tematice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.