Vinerea neagră pentru Pandurii?

pag162

Soarta pandurilor va fi hotărâtă în această vineri, doar o minune putând a mai salva gruparea de fotbal gorjeană de la intrarea în insolvență.

Ne vom întâlni cu jucătorii şi vom avea o discuție cu ei. Mi-aş dori să rezolvăm problemele aşa cum le-am promis, dar recunosc faptul că întâmpinăm greutăți foarte mari. Decizia finală legată de viitorul clubului se va lua vineri. Este adevărat că acţionarii iau în calcul intrarea în insolvenţă, dar personal nu cred că este o opțiune bună pentru Pandurii în acest moment.
Narcis Răducan, președintele clubului Pandurii Târgu Jiu

pag161

Pentru Pandurii, 6 octombrie este ziua scadenței! Mai pe românește, în această vineri se va hotărî dacă gruparea de fotbal gorjeană va mai exista, va continua în Liga I și sub ce formă. Deși suma totală pe care Pandurii va trebui să o scoată din ”buzunar” se ridică undeva la 1,5 milioane de euro, datoria stringentă pe care echipa din Târgu Jiu e obligată să o plătească până pe 7 octombrie este de 700.000 de euro, reprezentând taxele către ANAF-ul și foști jucători. În caz contrar, se vor îngheța toate conturile și bunurile, iar legat de Liga I va apărea în primă instanță, depunctarea. Așadar, Adunarea Generală a Membrilor Asociați va hotărî într-o ultimă ședință, vineri, 6 octombrie, intrarea în insolvență, plata datoriilor sau pur și simplu falimentul.

„Echipa așteaptă să găsim o soluție”

După ce au primit liber câteva zile, elevii lui Petre Grigoraș s-au reunit joi după-amiază la Târgu Jiu în condiții cu totul speciale. Deși s-au prezentat la acest antrenament, jucătorii, neplătiți de câteva luni bune, au hotărât să mai aștepte încă o zi până vor decide dacă vor intra în grevă sau se vor despărți de Pandurii. Conducerea clubului de fotbal gorjean avertizează că e ultimul răgaz acordat acționarilor de către echipă: ”Şi echipa așteaptă să găsim o soluție. Trebuie să avem o concluzie clară vizavi de o colaborare viitoare sau altceva…. Din păcate, până acum nu s-a găsit o soluţie clară. Există termene limită la anumiţi jucători, de anul trecut, există termene de plată şi la alte datorii şi această presiune a devenit greu de suportat. Am admis cu echipa, înaintea partidei cu Chiajna, că e ultimul meci în care mai continuăm în aceste condiții”, a declarat președintele C. A. de la Pandurii, Narcis Răducan.

Grigoraș: „Eu voi rămâne până la capăt”

Cel mai probabil, așa cum anunța chiar în urmă cu 2 zile, dacă la ședința AGA a clubului Pandurii din această vineri se va decide intrarea în insolvență, președintele Narcis Răducan va demisiona. Totuși, dacă Răducan se gândește să renunțe, antrenorul echipei gorjene, Petre Grigoraș, nu ia în calcul această variantă. ”Nu știu exact ce va fi, știu doar că trebuie plătiți niște bani, eu sper să se rezolve și să nu se ajungă la insolvență. Chiar dacă se va intra până la urmă în insolvență nu-mi voi da demisia. Dacă voi pleca și eu ce se va întâmpla cu jucătorii? Cine și unde-i va antrena? Eu voi rămâne până la capăt și sper ca lucrurile să se rezolve”, a mărturisit Grigoraș. Cu salariile neplătite de mai multe luni, jucătorii de la Pandurii au amenințat cu greva după meciul cu Concordia Chiajna din etapa a XI-a a Ligii I. Președintele pandurilor, Narcis Răducan, anunța că nu va fi sub nici o formă de acord cu intrarea în insolvență, iar dacă aceasta va fi decizia finală a Adunări Generală de vineri, va demisiona: ”Este imposibil împreună cu Petre Grigoraș să mai putem continuăm în acest mod! Chiar am vorbit cu băieții și ne-am exprimat faptul că suntem alături de ei. Au totală dreptate în ceea ce privește situația financiară. Acționarii au cerut intrarea în insolvență a echipei, iar poziția mea este una fermă! Nu sunt de acord cu această idee. Sute de mii de euro nu au mai intrat în club. Poate fi o soluție și au fost echipe care au intrat în această formă de reorganizare cu succes! Eu nu mai pot continua pentru că nu vreau să fiu asociat cu această formă de a conduce clubul Pandurii”, a explicat Răducan. În Liga I, cu 2 etape înainte de finalul primei părți a sezonului regulat, Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 6, 16 puncte.

loading...
Loading...

Citește și

Doar remiză cu UTA, retrogradarea tot mai aproape…

Pandurii a ratat o nouă șansă de a mai pune 3 puncte la zestrea foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *