Violonistul Tomescu și minunata vioară Stradivarius, din nou la Târgu-Jiu!

tomescu-vioara

Târgujienii și nu numai au participat în număr mare la concertul Stradivarius care a avut loc sâmbătă seara în parcul Coloanei fără Sfârșit. Pe scena amenajată lângă capodopera lui Constantin Brâncuşi, au urcat sopranele Diana Gheorghe şi Lăcrămioara Crihană, alături de tenorul Andrei Mihalcea, apoi violonistul Alexandru Tomescu, alături de artista Ana Munteanu, din Republica Moldova, care a susţinut un moment inedit de „sand art”.

tomescu-s-nisip

Seara de sâmbătă a fost una specială atât pentru artiștii care au urcat pe scenă, cât și pentru cele aproximativ 1.500 de persoane din public. Manifestarea a făcut parte din cadrul programului „Târgu-Jiu 610 ani de la atestare”. Tenorul Andrei Mihalcea a spus locul în care a cântat a fost special: „Un loc special, încărcat cu o energie pozitivă pe care am simţit-o. Noi am încercat să dăm tot ce e mai bun, iar publicul ne-a antrenat. A fost o mare plăcere şi e prima dată când cânt în aer liber. Poate că mulţi dintre cei prezenţi în public nu au fost vreodată la operă. Ne-am bucura dacă le-am stârni interesul pentru acest gen muzical“. Soprana Lăcrămioara Crihană a mărturisit că a avut parte de o seară magică: „Ca român, mă bucur că mă aflu în acest loc plin de însemnătate atât spirituală, cât şi energetică. Pentru mine a fost o seară magică. Este a doua oară când cânt la Târgu Jiu şi m-am simţit extraordinar. Sunteţi incredibil. Publicul a venit în număr mare şi cu sufletele deschise“.

Primul concert în aer liber cu Stradivarius

INVITATIE-CONCERT-TOMESCU

Evenimentul cultural artistic a fost încheiat de violonistul Alexandru Tomescu, care a urcat pe scenă alături de artista Ana Munteanu, din Republica Moldova. Tânăra a impresionat publicul prezent cu momente inedite fiind o maestră a artei desenului cu nisip pe sticlă. Timp de aproximativ o oră, renumitul violonist a cântat la vioara Stradivarius mai multe piese din repertoriul unor compozitori cunoscuţi. „A fost un concert absolut emoţionant în aer liber. Senzaţia mea a fost că un aşa eveniment s-ar fi putut desfăşura oriunde în lume (…) O atmosferă realmente specială. Am înţeles că este primul concert care s-a ţinut aici şi eu sper să fie primul dintr-o lungă serie de evenimente şi festivaluri muzicale. Târgu Jiu începe să fie un oraş care începe să se definească prin cultură, ceea ce începe să un lucru foarte lin şi foarte nou. Cred că este prima dată când cânt în aer liber cu vioara Stradivarius. Vioara Stradivarius este greu de exprimat în cifre mai ales pentru mine ca violonist. Este, practic, nepreţuită. Nimeni şi nimic nu o poate înlocui, cu atât mai mult cu cât valoarea este extrem de sensibilă“, a spus Alexandru Tomescu.

tomescu-tg-jiu

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO. Un POLIȚIST LOCAL care păzea operele lui Brâncuși a fost AMENDAT. Ce a făcut este incredibil!

Un polițist local care păzea operele lui Brâncuși din Parcul Central din Tg-Jiu a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *