Vocea ne poate semnala o boală gravă

sanatate

Medicii ne sugerează să vizităm de urgență un specialist dacă simțim că vocea noastră s-a modificat, iar aceasta persistă mai mult de 7-9 zile. Se pare că un alt ton al vocii poate ascunde numeroase afecțiuni grave.

Cancer tiroidian
Specialiștii spun că cei care au tumori pe glanda tiroidă pot remarca o slăbire a vocii, pentru că nervii din laringe şi corzile vocale pot fi paralizate. Cancerul tiroidian distruge de obicei una din cele două corzi vocale, iar rezultatul va fi o voce foarte slabă, şoptită.

Reflux gastric
O voce puţin răguşită, dimineaţa, poate fi semn de reflux gastric. Acidul gastric ajunge în esofag, irită gâtul şi laringele, iar problema poate duce chiar la inflamarea corzilor vocale, ducând la o voce răguşită.

Cancer al laringelui
Și asta nu e tot. O voce dogită, răguşită, poate fi şi un semn de boli benigne la nivelul gâtului sau chiar de cancer al laringelui.

Sinuzită cronică
Pe de altă parte, vocea nazală este de obicei rezultatul sinuzitei cronice. Tonul specific răcelilor şi nasului înfundat modifică foarte mult vocea, pentru că blochează fluxul de aer, care nu mai poate trece prin fosele nazale. De asemenea, cei care au mereu o voce nazală pot suferi și de vreo alergie.

Parkinson
Vocea slabă este întâlnită deseori la bolnavii de Parkinson. Aproximativ 90% dintre aceştia suferă diferite modificări ale vocii. Ei nu se mai pot monitoriza corect şi au impresia că vorbesc normal, tare, cu inflexiuni, când de fapt vocea lor este slabă, monotonă.

Probleme cu glanda tiroidă
În schimb, o voce mai groasă sau foarte slabă poate însemna o problemă cu glanda tiroidă. Dacă nu funcţionează bine, tiroida poate duce la tulburări hormonale, care schimbă vocea, de obicei o îngroaşă. Acesta este un semn al hipotiroidismului, la fel şi vocea

sursa: clicksanatate.ro

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Vreți să știți cum contribuie semințele de floarea- soarelui la revigorarea organismului nostru?

Deseori, am întâlnit la prietenii noștri un obicei practicat zi de zi, obicei criticat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.