Vom muri în chinuri!

ionut-catrinaDacă, Doamne ferește, se petrece vreun lucru grav în această țară, e fiecare cu norocul lui în viață. Evenimentele din ultimul an și jumătate, atât la nivel internațional, dar și la nivel național, conduc clar la ideea că suntem în găleată în caz de calamitate sau de incidente nedorite.

Tragedia din clubul Colectiv a fost primul mare semnal de alarmă că România este putredă în toate subsistemele sale. S-a văzut din avion că suntem vai de mama noastră cu dotările, capacitatea de primire a unor bolnavi etc. În cazul celor 64 de morți din clubul bucureștean, mulți au murit din cauza infecțiilor „căpătate” în spitale. Ne mai miră viermii de erau prin arsurile acelei biete ființe ce avusese neșansa de a fi „depozitat” la Terapie Intensivă, Spitalul de Arși?!

Stăteam și mă uitam, în același interval de timp pe care l-am precizat mai sus, la toate tragediile petrecute în lume. Franța (în repetate rânduri) și Belgia sunt doar cazurile cele mai cunoscute, căci sunt membre ale U.E. și au fost intens mediatizate. Dar nu asta doream să evidențiez, ci faptul absolut dramatic că suntem prinși în curu’ gol – metaforic vorbind – dacă vreun atentat sau vreo calamitate are loc în țara asta și așa bătută de soartă (vezi clasa politică etc.).

Să presupunem că un cutremur – cam de tăria celui din ’77, dacă nu cumva mai dihai – lovește România. Ok, vor fi mii/zeci de mii de morți, dar ce facem, bă, cu răniții?!?! Care vor fi probabil sute de mii. Unde-i ducem, ce tratament le aplicăm, cum îi ferim de infecții?!?! Cum, bă?! Că pe voi v-a preocupat mereu să faceți combinații din care să vă curgă zecile de milioane de euro. Hexi Pharma e ultima dovadă în acest sens. Cine știe câte sau ce alte combinații jegoase faceți strict în domeniul sănătății…
Dacă ne-ar lovi atentatele, la fel: nu avem cum să ne îngrijim răniții… Nici măcar statistic nu stăm bine cu spațiul, capacitatea de a primi în regim de urgență arși sau alte victime ce necesită îngrijire. Nu cred, în cazul unui cutremur baban, că spitalele ar putea primi prea multe victime…

Parcă uneori stai și rumegi câte spitale s-ar face/s-ar fi făcut cu banii investiți aproape iresponsabil cu „gașca borboșilor cu merțane”. Da, la popi mă refer.

Concret, în calitatea mea de cetățean al acestei țări, pun public întrebarea: cum va reacționa și cum va gestiona statul român situațiile problematice, unde ar exista victime ale unui cutremur, ale unor atentate? Cum? Dacă poate cineva să-mi răspundă pertinent, aștept.

Doamne ferește! Doar credința – autentică, nu aia indusă de bărboși – ne mai rămâne dacă apare vreo problemă.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *