joi , 19 octombrie 2017 - 19:17

Vor să stabilească un RECORD MONDIAL la Hobița

Festivalul România Autentică va avea loc în perioada 24 şi 25 iunie pe platoul Poiana Mare, din satul Hobiţa, comuna Peştişani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Iei.

„Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspiraţie tradiţională, cinstind frumuseţea portului nostru popular. În cadrul evenimentului sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de oameni, atât artişti, mici meşteşugari şi negustori români, dar şi din afară, cât şi oameni de cultură, artă, business, şi nu numai”, au mai transmis organizatorii“, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor. Primăria Peştişani şi-a propus să intre în Cartea Recordurilor cu 5.000 de femei îmbrăcate în ii, Consiliul Jueţean Gorj şi celelalte autorităţii implicate vor folosi evenimentul de la Hobiţa pentru documentaţia necesară înscrierii iei româneşti în patrimoniul UNESCO.
Vor avea loc spectacole cu muzică populară în care vor cânta Gheorghe Roşoga, Petrică Mîţu Stoian, Niculina Stoican, Ion Ghiţulescu, Steliana Sima, Rodica Mitran şi mulţi alţii. De asemenea, vor fi amenajate standuri cu meşteşuguri tradiţionale şi bucate româneşti.
Citeste mai mult: adev.ro/o95t1e

loading...
Loading...

Citește și

Veste PROASTĂ pentru ANGAJAȚII cu SALARII sub 2.000 de lei!

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Misa, a admis miercuri ca impozitul zero pentru salariile mai mici de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.