Vor sculpta în andezit ca să îi aducă un omagiu lui Brâncuși

SIMPOZION-BRANCUSI-(2)

A debutat Simpozionul Internațional de Sculptură de la Târgu Jiu, ieri. Acesta prima dintre cele două secțiuni ale atelierului, urmând ca a doua, Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca, să înceapă pe 22 august. La Simpozionul de sculptură participă șase sculptori: Antonis Myrodias — Grecia, Chiu Tai-Yang — Taiwan, Katt Latika — India, Nicolae Fleissig — Franța, Panaite Chifu și Vlad Ciobanu — România, care este și curatorul simpozionului.

SIMPOZION-BRANCUSI-(1)

SIMPOZION-BRANCUSI-(3)Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc pe Digul Jiului, luni, 1 august. Potrivit organizatorilor, atelierul se va închide pe 31 august, ora 14,00, când vor avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziției de pictură și închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă. La Simpozionul de sculptură participă șase sculptori: Antonis Myrodias — Grecia, Chiu Tai-Yang — Taiwan, Katt Latika — India, Nicolae Fleissig — Franța, Panaite Chifu și Vlad Ciobanu — România, care este și curatorul simpozionului. Materialul cu care vor lucra artiștii este andezitul. „Suntem gazda unei noi ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură. De data aceasta sub un generic nou: Atelierele Brâncuși. Sperăm să capete consistență cu trecerea timpului. Autoritățile locale sprijină cultura mereu și vreau să îi felicit pe toți cei care contribuie la buna desfășurare a acestui eveniment. Timp de o lună de zile, sculptorii oaspeți vor fi aici și vor lăsa orașului nostru minunate opere. Curatorul manifestării este sculptorul Vlad Ciobanu. Avem un invitat din India, avem din Taiwan, Grecia, România și Franța”, a spus Doru Strâmbulescu, directorul Centrului Brâncuși.

Vor lucra cu andezit

La Târgu-Jiu sunt prezenți cinci sculptori, cel de a șaselea urmând să sosească miercuri. Este vorba despre Antonis Myrodias din Grecia. Acum, la Târgu-Jiu sunt prezenți: Chiu Tai-Yang — Taiwan, Katt Latika — India, Nicolae Fleissig — Franța, Panaite Chifu și Vlad Ciobanu — România. „Sculptorul este singur doar la el în atelier, aici va fi o muncă de echipă. Împreună vom reuși să ducem lucrurile unde trebuie să ajungă: încercăm să oferim acestui oraș că ridicăm cota și să aducem artiști cât mai importanți, astfel lumea aude de noi, de străduințele noastre. Mulțumim sponsorilor, căci mi s-a părut nedrept ca efortul de îl pune în valoare pe Brâncuși să cadă doar pe umerii Primăriei Târgu-Jiu. Radu Boroianu de la ICR a rezonat imediat și avem acest parteneriat. Andezitul oferă posibilități incredibile, veți vedea când operele vor fi gata. Oferă posibilități de finisare de care veți fi încântați! (…) Invitatul din Taiwan este un important organizator de simpozioane de sculptură, sculptor cunoscut în lume, iar experiența lui ne va fi și nouă de folos. Panaite Chifu este un participant în zeci de simpozioane de sculptură peste tot în lume. Este un bun ambasador al culturii române. (…) O avem și pe Katt Latika din India, celebră și ea și talentată”, a spus Vlad Ciobanu, curatorul simpozionului.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *