Vrea AUDIT la USMO! Cine e în cărți pentru postul de PREȘEDINTE

cariera-rosia-cmk

Liderul sindical de la Cariera Roșia, Cristian Lădaru, e primul care a anunțat oficial că-și va depune candidatura pentru funcția de președinte. Marin Golea nu candidează.

Pe 15 iulie e programată conferința de alegeri a Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. De luni, 27 iulie, se va da startul depunerii candidaturilor pentru funcțiile de conducere. Liderul Sindicatului Cariera Roșia a decis să intre în cursa pentru scaunul de președinte deținut în prezent de vicepreședintele FNME, Marin Golea. Cristian Lădaru are planuri mari pentru Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia dacă va câștiga alegerile. „Vor fi alegeri normale, își vor depune candidaturi și care va prelua președinția, vom vedea atunci. Nu contează ce crede domnul Marin Golea, că este interesat sau nu. Conform statutului, noi trebuie să facem alegeri. Pe data de 15 vom avea conferința și atunci vom desemna toate funcțiile în cadrul Uniunii Sindicatelor Miniere. Probabil săptămâna viitoare se vor depune candidaturile, pentru că noi avem până pe 23 participăm la Consiliul General al Cartel Alfa. Am decis să intru în această competiție pentru că am considerat ca și Mișcarea Sindicală trebuie să facă un pas și să adunăm toate entitățile sindicale pe Bazinul Rovinari și cei care fac parte din uniune și să punem un pic lucrurile la punct pentru că uniunea Sindicatelor Miniere în trecut a fost o forță și era chiar participantă directă la negocierea contractelor colective de muncă. Sper ca și alte entități sindicale să perceapă acest lucru și consider că zona noastră de Rovinari este pilonul principal în funcționarea Complexului Energetic Oltenia”, a declarat liderul sindical.

„Nu este scopul meu să intru în AGA la Pandurii”

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia este unul dintre acționarii clubului Pandurii și are reprezentați în forurile de conducere. Cristian Lădaru zice că, dacă va ieși președinte, nu ține morțiş să facă parte și din AGA clubului. Primul lucru pe care vrea să-l facă dacă va ajunge șef la USMO este un audit. „Nu este scopul meu să intru în AGA la Pandurii. Presupun că noua echipa care va conduce uniunea va face și un audit. Nu este scopul să intrăm neapărat în AGA, dar trebuie să punem un pic lucrurile la punct, inclusiv vom apela la o expertiză contabilă să vedem ce s-a întâmpla și ce va fi în continuare. Noi, în general, am avut  o afinitate nu neapărat pentru Pandurii, poate și pentru Universitatea Craiova, dar politicul e implicat prea mult la Pandurii, a adus-o la un stadiu unde nu cred că mai are ieșire la ora actuală. În primul rând trebuie să ne gândim la soarta minerilor și energeticienilor și apoi la soarta sportului gorjean, pentru că acolo sunt multe interese politice și inclusiv uniunea, făcând partide. Noi vrem să fie corectitudine și vedem ce va fi în continuare. Nu neapărat că vom renunța la echipa de fotbal, dar în funcție de mijloacele de care dispunem… Narcis Răducanu a fost adus la Pandurii cu un anumit scop, a făcut greșeli fatale, este principalul vinovat de ceea ce se întâmpla la Pandurii, pentru că știţi ce se întâmplă cu salariile jucătorilor, cu jucători liberi de contract, n-au fost promovați jucătorii juniori la echipa mare, aveam și noi oameni valoroși, dar s-au adus jucători din altă parte care erau liberi de contract și acum ne aflăm într-o situație gravă”, a mai precizat Cristian Lădaru.

Golea: NU candidez

Deși a condus o bună perioadă de timp Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Marin Golea anunță că nu-și mai dorește să fie președintele USMO. „Eu nu mai candidez pentru că am gestionat o perioadă cu domnul Etăgan și cu domnul Condescu patrimoniul uniunii. Acesta a fost mandatul nostru care se încheie și urmează sa facem alegeri pe zona Olteniei. Sindicatele care sunt membre ale uniunii vor depune candidaturi și domnul Lădaru, probabil, va fi unul dintre candidați. Sunt mai mulți doritori. Scopul celor care vor conduce e să gestioneze patrimoniul USMO. Dacă domnul Lădaru va conduce uniunea, este normal să ceară audit, este o evidență la zi acolo cu cheltuieli și venituri și este normal să știe de unde începe”, afirmă Marin Golea.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *