Vrea moţiune de cenzură împotriva guvernului Cioloş

dacian_ciolos_2

Fostul premier Victor Ponta a scris un mesaj pe pagina sa de socializare în care critică guvernul tehnocrat. Acesta a precizat că există motive pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului.

”Dezastrul administrativ cauzat de Întreruperea sistemului electronic de achiziţii publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenţei Guvernului de tehnocraţi, este după părerea mea cel mai întemeiat şi corect motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură imediat după 15 iunie!

Faptul că întreaga ţară e blocată dintr-o cauză clară de incompetenţă şi delăsare reprezintă o situaţie atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancţioneze ( prin moţiune de cenzură dar şi o Comisie specială de anchetă)!

Să vă explic de ce:

Transpunerea Directivelor europene privind achiziţiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015/ a fost astfel trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna Octombrie / în mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea şi obligaţia să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele şi procedurile de aplicare! Dar surpriza – când legile au fost adoptate de Cameră Deputaţilor şi publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur şi simplu nu a făcut nimic / şi astfel Sistemul electronic de achiziţii publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce înseamnă suspendarea Sistemului ?!? Toate instituţiile publice din România ( şcoli, spitale, primarii, alte autorităţi locale, case de bătrâni, pompieri , Cnadnr, etc) dar şi cei care eventual doreau să deruleze programe finanţate din fonduri europene au două opţiuni :

1. Nu achiziţionează nimic până pe 15 iunie şi pun lacătul pe toate aceste instituţii – ceea ce clar reprezintă infracţiunea de abuz în serviciu

2. Achiziţionează prin încredinţare directă , fără a folosi SEAP – şi deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu

– doar ca fapt divers cred că şi ofiţerii SPP care fac coloana de la Bucureşti la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP – ghinion

Domnule Klaus Iohannis- INCOMPETENŢA UCIDE – şi Guvernul Dvs e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs personal – nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele şi cazările dvs în străinătate nu sunt achiziţionate prin SEAP”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Burse de 1.000 de euro pentru copiii TALENTAȚI din Gorj!

Clubul Rotary Târgu Jiu demarează Proiectul „Burse de Excelență Rotary”, iar în acest an vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *