Vrea moţiune de cenzură împotriva guvernului Cioloş

dacian_ciolos_2

Fostul premier Victor Ponta a scris un mesaj pe pagina sa de socializare în care critică guvernul tehnocrat. Acesta a precizat că există motive pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului.

”Dezastrul administrativ cauzat de Întreruperea sistemului electronic de achiziţii publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenţei Guvernului de tehnocraţi, este după părerea mea cel mai întemeiat şi corect motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură imediat după 15 iunie!

Faptul că întreaga ţară e blocată dintr-o cauză clară de incompetenţă şi delăsare reprezintă o situaţie atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancţioneze ( prin moţiune de cenzură dar şi o Comisie specială de anchetă)!

Să vă explic de ce:

Transpunerea Directivelor europene privind achiziţiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015/ a fost astfel trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna Octombrie / în mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea şi obligaţia să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele şi procedurile de aplicare! Dar surpriza – când legile au fost adoptate de Cameră Deputaţilor şi publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur şi simplu nu a făcut nimic / şi astfel Sistemul electronic de achiziţii publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce înseamnă suspendarea Sistemului ?!? Toate instituţiile publice din România ( şcoli, spitale, primarii, alte autorităţi locale, case de bătrâni, pompieri , Cnadnr, etc) dar şi cei care eventual doreau să deruleze programe finanţate din fonduri europene au două opţiuni :

1. Nu achiziţionează nimic până pe 15 iunie şi pun lacătul pe toate aceste instituţii – ceea ce clar reprezintă infracţiunea de abuz în serviciu

2. Achiziţionează prin încredinţare directă , fără a folosi SEAP – şi deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu

– doar ca fapt divers cred că şi ofiţerii SPP care fac coloana de la Bucureşti la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP – ghinion

Domnule Klaus Iohannis- INCOMPETENŢA UCIDE – şi Guvernul Dvs e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs personal – nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele şi cazările dvs în străinătate nu sunt achiziţionate prin SEAP”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.