Vrea PERFORMANŢĂ în administraţia publică din Gorj

prefectura

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este nevoie de un alt mod de a se face administrație, cu preocupare pentru cetățean, nu pentru ‘câștigul propriu’ al autorităților locale.”Cred că este momentul unei schimbări de paradigmă în administrație. Comunitățile locale au nevoie de un alt mod de a face administrație — transparent, eficient, responsabil, cu respectarea legii, cu preocupare pentru cetățean, nu pentru câștigul propriu sau pentru câștigul unui partid politic. Dezvoltarea unei comunități nu poate exista în absența unei relații corecte între cetățeni și instituții. Cetățenii sunt cei mai importanți aliați, cei mai onești și de încredere, pentru că este comunitatea lor”, a spus șeful statului, la dezbaterea „România puternică: viziune politică și servicii publice în slujba cetățeanului”.

El a subliniat că transparența în funcționarea administrației locale, a serviciilor publice județene, precum și deschiderea pentru dialogul cu societatea civilă sunt primii indicatori ai bunelor intenții în guvernarea comunității și prima șansă către dezvoltare. Iohannis a adăugat că este necesară și eficientizarea activității serviciilor publice.

Șeful statului a mai susținut că societatea s-a schimbat în ultimii ani, iar cetățenii își doresc de la cei care au roluri de decizie profesionalism, integritate, onestitate, cheltuirea eficientă și cu bun simț a resurselor. „Este nevoie de o viziune nouă și adaptată realităților, astfel încât problemele să nu se cronicizeze, ci să se rezolve. Este nevoie de cheltuirea corectă, dar și cu folos a fondurilor — de orice fel, inclusiv fondurile europene—, dacă ne dorim dezvoltare și prosperitate. Acestea trebuie să aducă rezultate vizibile în calitatea vieții oamenilor. Sunt convins că toate acestea sunt posibile în administrație cu eforturi destul de mici, dar cu multă, multă bunăvoință și bună-credință”, a afirmat Iohannis.

Președintele Iohannis a menționat că a venit în Gorj să încurajeze autoritățile locale și a arătat că așteaptă propunerile acestora pentru creșterea performanțelor în administrație. Șeful statului a declarat că Gorjul este „un loc excepțional al României”, un exemplu foarte bun al unei zone ce dispune de resurse naturale, umane, dar și identitare, „de la determinarea și hărnicia locuitorilor până la faptul că este un depozitar al unor valori spirituale de recunoaștere spirituală”.

În context, el a adăugat că, deși există aceste argumente, calitatea vieții gorjenilor este departe de potențialul zonei. Iohannis a mai spus că Gorjul este ocolit de investitorii străini, menționând printre cauze infrastructura.

Președintele Iohannis a atras atenția că există probleme și în ceea ce privește performanțele în educație și sistemul sanitar din județul Gorj.

„Fără un management școlar și universitar modern care să imprime cultura integrității și meritocrația nu există performanță și cel mai bun mod de a asigura această cultură este ca liderii comunității școlare și universitare să dea ei înșiși un exemplu de succes, de moralitate, a afirmat șeful statului”, a arătat Iohannis.

loading…loading...
Loading...

Citește și

E OFICIAL! Ce au DECIS acționarii CEO!

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Complexul Energetic Oltenia, întrunită în şedinţă la data de 15.03.2018, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *