Vremea ”pechinezilor tineri” în PSD

claudiu_mateiPesediștii au stabilit ordinea candidaților pe liste, într-o tensiune maximă și după ce săptămâni de-a rândul s-au sfâșiat între ei cu o ferocitate demnă de National Geographic Wild.

În culise, pesediștii și-au dat rău, foarte rău la cap, la gioale, la oase, iar în final șmecherii au făcut jocurile. Pozițiile pe liste erau bătute-n cuie de sâmbătă/duminică și ”lupii tineri„ și-au jucat cartea, cu influență de la București. Văcaru trebuia să fie pe 2 și Ciocea pe 3. Pentru moment, unii care n-au înțeles cum să voteze, motiv din care s-a ajuns la balotaj, au inversat ordinea. Până când se vor tipări buletinele de vot, Văcaru va fi pe 2. Abia acum încep adevăratele războaie în PSD. Calculele și jocurile se fac în alte birouri, în nici un caz pe Insuliță de cei peste o sută de activiști care-i văd pe șefii lor politici doar la televizor și atunci când trebuie să voteze sau să aducă voturi. Cât de interesat este, spre exemplu, primarul Șerbănescu de la Schela de cine o să fie deputat sau senator PSD atâta timp cât nici unul nu l-a ajutat vreodată? O să-l auzim la anul, pe vremea asta, în direct la radio, cum îi bagă carne în frigider celui pe care acum chiar el l-a făcut eligibil.

Repet, pentru moment, primarii au făcut o demonstrație de forță în partid, adică ”nu l-ați vrut pe Iordache, îl susținem pe Ciocea”. Numai că nu cred că primarul de Bustuchin schimbă mandatul cu unul de deputat, ci îi va face culoar lui Văcaru pentru poziția a doua. Mai e un calcul, în sensul în care dacă primarii trag pentru Ciocea, îl pot face deputat și pe cel de pe locul 3.

Ieșirea lui Weber din grațiile organizației, cu toate că se lăuda că i-a fost promis locul eligibil de sub Ponta chiar de șefii partidului de la București, nu e deloc surprinzătoare atâta timp cât Cârciumaru și-a îndulcit tonul în raport cu ”pechinezii tineri”. Lucrurile s-au schimbat radical în interiorul organizației în doar câteva zile și chiar ”greii” partidului, care puneau la colț pe oricine care îndrăznea să strice jocurile, nu mai sunt așa de grei. Unul șmecher, până ieri, a sudat un pachet de țigări când a simțit că omul său a ieșit pe 4.

Și nici Călinoiu nu se simte prea bine. Cu doar două/trei zile înainte de întâlnirea de partid o parte din susținătorii săi, furajați intens în ultimii ani, au întors armele împotriva sa. Tonul s-a dat de aici și de pe la Capitală, iar finanțările onorabile tot de pe acolo. Marțafoii și …izdele mănâncă acum cu gura plină propagandă și deontologeală, un ghiveci anti-Călinoiu servit cu apă rece precum magiunul.

Singura chestiune remarcabilă e desemnarea lui Claudiu Manta pe poziția a doua la Senat, deși Maioreanu era favorit. Tânărul pesedist e răbdător și poate să aștepte, cu degetul mijlociu încălecat peste arătător, ca șeful Călinoiu să aibă succes la Înalta Curte…când o fi.
loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. calator prin gorj

    a uitat gorjul de taieriile de salarii din vremea psd-ului cu Ciordel in frunte ,a venit vremea decontarii ce au dat primesc ..la gunoi cu incompetentii care au condus gorjul pana acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *