Vremea se răceste și se extind ploile

Cei care s-au săturat de caniculă pot răsufla ușurați. Meteorologii anunță că în multe zone ale României, mai ales în sud și sud-est se răcește și aria ploilor se extinde în următoarele trei zile în nord, nord-estul si centrul tarii anunță știrileprotv.ro. Maximele se vor situa intre 19 si 30 de grade.

Vântul își va face simțită prezența peste tot, iar temperaturile scad în est si sud-est. Maximele se vor situa intre 19 si 30 de grade.

În Dobrogea, ploile vor fi dese dar de scurtă durată, timpul frumos.Vântul va avea intensificari, temperaturile, în scădere ușoară, se opresc pe la 30 de grade.

În Moldova și în nordul Munteniei, vom avea cel mult 28-29 de grade, perioade însorite dar cu ploi slabe, trecatoare.

In nordul Transilvaniei si in Maramureș vremea va fi racoroasă, înnorari și ploi frecvente. Vor fi și descărcări electrice, condiții de grindină si se pot strange cantitati mai insemnate de apa indeosebi in zona montana.

In vest, vremea se încălzește față de sfârșitul săptămânii, dar chiar si așa vom avea valori sub mediile perioadei.

In centrul Romaniei în următoarele trei zile va fi vreme instabilă și temperaturi modeste. Vor fi înnorari consistente și ploi în aversă, iar vântul va avea intensificări susținute în regiunile de munte.

In sud-vestul tarii vom avea vreme frumoasa si temperaturi putin mai ridicate decat ieri. Vantul însă va sufla destul de tare, iar în sudul Olteniei rafalele ar putea depasi 65 Km/h. Regimul termic va fi unul normal pentru aceasta data, cu maxime intre 27 si 30 de grade.

În Bucuresti vântul va avea intensificari temporare. Momentele cu soare vor domina ziua, dar către seară ar putea sa cad ploi slabe de scurtă durată. Spre dimineață se vor înregistra 18 grade.

Pe litoral vremea va fi schimbătoare, cu soare, dar și câteva reprize de ploaie. Vântul se întețește și va ajunge la viteze mari dupa lăsarea nopții. Maximele din stațiuni scad usor, apa mării rămâne caldă

La munte vor fi averse cu fulgere, probabil grindină, iar în Carpații Orientali se vor strânge peste 25L/mp. Vantul va sufla cu putere, iar temperaturile vor scadea, mai ales in masivele sudice si estice.

Miercuri vor fi ploi locale, cu fulgere în zonele de deal si munte. In rest avem timp frumos, vant intens si temperaturi potrivite momentului.

În sfârșit joi, vom avea vreme frumoasă dar ploile vor fi sporadice și se vor înregistra mai ales în zona montană, iar maximele vor fi cuprinse între 22 si 31 de grade

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *