Vulpea care i-a „topit” pe turiştii din Săcelu, MUTATĂ! Vezi unde va fi dusă!

VULPE-sacelu

Vulpea care și-a făcut vizuină lângă Baza de Tratament din Săcelu va fi tranchilizată și mutată împreună cu puii ei în mediul lor de viață. De câteva săptămâni, vulpea, care și-a făcut adăpost chiar în drumul turiștilor ce vin la tratament, a devenit vedetă printre cei care vin aici. Animalul este foarte prietenos și mănâncă din mâna turiștilor.
O vulpe și puii săi au devenit peste noapte vedetele Stațiunii Săcelu. Vulpea și-a făcut vizuină chiar în zona cea mai populată a stațiunii și a devenit foarte prietenoasă cu turiștii și acceptă hrana direct din mână! Primarul Florin Jurebie a postat, la mijlocul lunii august, câteva fotografii pe pagina sa de Facebook. „Fenomen nemaiîntâlnit în Stațiunea Săcelu: o familie de vulpi și-a stabilit vizuina chiar în centrul stațiunii, sfidând astfel orice lege a firii! Cei trei pui, împreună cu mama lor, se hrănesc chiar din mâinile turiștilor, care sunt stupefiați de astfel de fenomene”, a scris Jurebie pe Facebook.

Mută vulpea

Șeful Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, medicul Nicolae Călescu, a declarat că vulpea și puii săi au fost testați și nu sunt bolnavi, așa că nu reprezintă nici un pericol pentru cetățeni care îi dau să mănânce. „Ni s-a comunicat că la această vulpe a fost crescută de mică în stațiune și de aceea s-a domesticit. Am trimis acolo o echipă de inspectori și vedem dacă o putem tranchiliza și să o scoatem din vizuină și să o ducem în pădure. Am înțeles că cetățenii îi dau să mănânce și ea este prietenoasă, dar nicidecum periculoasă”.


loading...
Loading...

Citește și

Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire pentru nou-născuți! Vezi ce trebuie să facă!

vid Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire, pentru nou-născuți, dacă merg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *